fbpx

Ötödik alkalommal szerveztek Mézes Napokat Székelyudvarhelyen

A megye több térségéhez hasonlóan Székelyudvarhelyen is felsorakoztak a méztermelők és felvonultak a mézlovagok október 17-én, szombaton a Márton Áron téren. Az eseményre ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az Örösi Méhészegylet és az Udvarhelyszéki Mézlovagrend által megrendezett Mézes Napokat Hargita Megye Tanácsa, annak vidékfejlesztési egyesülete, illetve a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal támogatta.

Az eseményre ellátogatott Borboly Csaba megyeelnök, aki elmondta, hogy fontosnak tartja a közösségépítő vásárok megszervezését, hisz Székelyföldet így lehet fenntartani, a fiatalokat itthon marasztalni és ezáltal megélhetést biztosítani azoknak, akik értékesíteni szeretnék a termékeiket.

– A megye lakóinak meg kell különböztetniük a vásárokat a bevásárlástól, hisz az előbbi közösségi esemény, egy élmény, amikor senki sem siet, el lehet beszélgetni a termelőkkel, megtudhatjuk a termékek származási helyét, összetevőit, és valószínűleg pozitívabban hat az itt vásárolt táplálék a szervezetünkre, mindamellett, hogy mindenik kiállított stand saját közösségünkben élő emberek munkahelyét jelenti. Bízom benne, hogy a vásárlóközösség rá fog jönni: jövedelmezőbb helyi terméket fogyasztani, hisz az egészséges, minőségi, legtöbbje biotermék – fogalmazott a megyeelnök.

Az idei vásáron több mint húsz helyi méhész termékeit lehet megkóstolni és megvásárolni október 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap délután 5 óráig.

Csíkszereda, 2015. október 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.