fbpx
????????????????????????????????????

Védőruházatot kaptak az önkéntes tűzoltók Székelyszentkirályon

A civil összefogás látható eredményeként október 17-én, szombaton rendezték meg az első Székelyszentkirályi Tűzoltónapot, amelynek alkalmával Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyert védőruhákat adott át Borboly Csaba megyeelnök az önkéntes tűzoltócsapatnak. Az Oroszhegy község önkormányzata és a helyi önkéntes tűzoltók által szervezett eseményen a megyei tanacs elnöke elmondta, ilyen székely településekről álmodik, ahol a civil összefogásnak látható eredménye van, ahová érdemes befektetni, ahová érdemes hazajönni.

– Nagyra becsülöm az Önök munkáját, és arra biztatok minden székelyföldi fiatalt, fogjanak össze, merjenek lépni, pályázzanak, valósítsák meg itthon álmaikat, érjenek el példaértékű eredményeket, hiszen így biztosíthatnak megélhetést a családjaiknak – fogalmazott a megyeelnök.

A házigazda szerepében László Szilveszter Sándor megköszönte a környező falvak tűzoltóinak, hogy elfogadták a meghívást, ugyanakkor köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, hogy a védőruhákkal támogatta a szentkirályi tűzoltók csapatát. Bálint Elemér Imre, a község polgármestere szintén elismerését fejezte ki a helyi civil összefogásért, amely eredményes, és példaértékű minden település számára. Sikernek könyvelte el, hogy a szentkirályi tűzoltók megfelelő védőruházatban láthatják el feladataikat.

Csíkszereda, 2015. október 17.

 670 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás