fbpx

Ötvenezer lejt szavaztak meg a Családprogramnak

Új RMDSZ-es tagja lett Hargita Megye Tanácsa döntéshozó testületének

Letette az esküt Ványolós István április 30-án, Hargita Megye Tanácsa soros havi ülésén. Az RMDSZ színeiben mandátumot nyert tanácsos Birtalan József volt alelnök tanácsosi mandátumának megszűnése nyomán lett a testület tagja. A székelyudvarhelyi pedagógus korábban tanfelügyelői, egy ideig pedig főtanfelügyelői tisztséget is betöltött a Hargita Megyei Tanfelügyelőségen.
Az ülésen egyebek mellett 15 ezer lejt szavaztak meg az idei Ezer Székely Leány Napja rendezvény támogatására, 10 ezer lejt Balánbányának a március eleji természeti csapás okozta károk enyhítésére, 50 ezer lejt pedig az idei Családprogram lebonyolítására. Elfogadták négy megyei út – 131A (Homoródkeményfalva–Homoródszentmárton-szakasz), 132A (Homoródalmás–Homoródszentmárton-szakasz), 133 (Kányád–Dálya–Városfalva-szakasz), 136A (Etéd – 13A országút) – korszerűsítésének dokumentációját. Az aszfaltozáson kívül Keményfalva és Szentmárton között megjavítják a Nagy-Homoród patakán át vezető hidat, valamint új híd épül a Gyepes patakon; az Almás és Szentmárton közti szakaszon szintén egy-egy új híd épül a Kis- és a Nagy-Homoród patakán; Dálya patakán egy hidat megjavítanak, egyet pedig újraépítenek.
Ezenkívül hat önkormányzat ügykezelésébe adták át a megyei tanács Kisvíz programja keretében kiépített vízhálózatokat: Székelyderzs községnek a muzsnai rendszert, Tölgyes községnek a recefalvit, Homoródszentmártonnak a bágyit, Siménfalvának a csehétfalvit és a tarcsafalvit, Felsőboldogfalvának a hodgyait és a patakfalvit, Etédnek pedig a siklódit.

Csíkszereda, 2014. április 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.