fbpx

Pályázat Hargita megyei amatőr színjátszó csoportok támogatására

Amatőr színjátszó csoportok számára írt ki pályázatot Hargita Megye Tanácsa a megyei kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogató programja keretében. Jelentkezhetnek a román törvényeknek megfelelően bejegyzett Hargita megyei köz- és magánjogi természetes és jogi személyek. A pályázat által támogatott tevékenységek között szerepel amatőr színjátszók találkozóinak szervezése, amatőr színházi előadások szervezése, illetve az amatőr színjátszók képzéseken való részvétele.

– Az utóbbi időben hangsúlyossá vált az amatőr színjátszó csoportok tevékenysége a megyében, jelentős a közösségformáló- és megtartó szerepük településeink életében, ezért támogattuk eddig is Az echós szekér nyomában című találkozót. Nemrég megbeszélést tartottunk a csíkszéki és a gyergyószéki amatőr színjátszó csoportok képviselőivel, megtárgyaltuk, milyen nehézségekkel küzdenek, milyen együttműködések jöhetnek létre, illetve milyen anyagi forrásokhoz juthatnak. A találkozón is felmerült egy pályázati rendszer kidolgozásának az igénye, erre próbálunk válaszolni ezzel a kiírással – tájékoztatott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, hangsúlyozva, hogy a szóban forgó pályázat illeszkedik Hargita megye kulturális stratégiájába, amelynek egyik fő célja a térség kulturális termékei mennyiségének és skálájának bővítése.

A vissza nem térítendő támogatást tilos profittermelő tevékenységre fordítani. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, online a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a kovacszsuzsa@hargitamegye.ro e-mail címen. Leadási határidő: 2014. április 2., 15 óra.

A vissza nem térítendő támogatás igényelhető a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató általános program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján, amely beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, a 208-as irodában. Kapcsolattartó személy Bereczki-Kovács Zsuzsanna Boróka, tel.: 0266-207700, 1308-as mellék, e-mail cím: kovacszsuzsa@hargitamegye.ro, vagy letölthető a http://www.hargitamegye.ro/aktiv_palyazatok honlapon.

Csíkszereda, 2014. február 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.