fbpx

Pályázat Hargita megyei fúvószenekarok támogatására

Hargita Megye Tanácsa fúvószenekarok számára ír ki pályázatot 2014-ben is, a megyei kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogató programja részeként. A kiírásra a román törvényeknek megfelelően bejegyzett Hargita megyei köz- és magánjogi természetes és jogi személyek jelentkezhetnek. A nyertes Hargita megyei fúvószenekaroknak a támogatási összeg 20%-ára kötelezően hangszert kell vásárolniuk. A vissza nem térítendő támogatás ugyanakkor nem fordítható profittermelő tevékenységre.

– Helyi kultúránkban a fúvószenekarok fontos szerepet töltenek be, mivel nincs olyan esemény, amelynek hangulatát ne ők tennék igazán ünnepélyessé. Hargita megyének nem egy olyan fúvószenekara van, amelyet széles körben is elismernek. Támogatásuk azért is kiemelten fontos számunkra, mert a fúvószenekarok nagy szerepet töltenek be a székelyföldi tehetségek gondozásában, felfedezésében is – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

A vissza nem térítendő támogatást tilos profittermelő tevékenységre fordítani. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, online a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a kovacszsuzsa@hargitamegye.ro e-mail címen. Leadási határidő: 2014. április 2., 15 óra.

A támogatás igényelhető a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató általános program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján, amely beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, a 208-as irodában. Kapcsolattartó személy Bereczki-Kovács Zsuzsanna Boróka, tel.: 0266-207700, 1308-as mellék, e-mail cím: kovacszsuzsa@hargitamegye.ro, vagy letölthető a http://www.hargitamegye.ro/aktiv_palyazatok honlapon.

Csíkszereda, 2014. március 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.