fbpx

Pályázatíró kisokos képzés: Hogyan pályázzunk önerőből?

Borboly Csaba: A források lehívására képezzük ki az embereket, így fejlesztjük megyénk kisvállalkozásait.

Hargita megyében számos pályázat marad lehívatlanul, ennek több oka is van, egyrészt a pályázatírók túlterheltek, a nagyobb pályázatok megírására koncentrálnak. A kisvállalkozások és magánemberek, ha meg is próbálnak pályázni gyakran a bürokratikus rendszer megálljt parancsol nekik, így a kisebb pályázatok, amelyekkel tudnának fejlődni Hargita megye kisvállalkozásai nem kerülnek lehívásra.

A pályázatírók lassan a hiányszakmák táborát erősítik, ezért is hozták létre a pályázatíró képzést, amelyen tavaly összesen 137-en vettek részt, idén egy intenzívebb, koncentráltabb képzésre számíthatnak a résztvevők.

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, az Edutech Consulting Kft. és a Harghita Business Center közreműködésével szervezi meg az ingyenes Pályázatíró kisokos képzést.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a következőképp nyilatkozott: — A források, pályázatok rendelkezésünkre állnak, ezekkel kell élnünk. Nemcsak a vállalkozásoknak jó lehetőség a pályázatíró képzés, hanem a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára is. Minél több kisvállalkozásnak és magánembernek szeretnénk hiteles segítséget nyújtani, a bürokratikus útvesztőkben utat mutatni számukra. Ősszel számos olyan pályázat kerül majd kiírásra, amely a fiatalok itthonmaradásának megalapozásában is segíthet.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője elmondta, hogy tapasztalataik alapján a kis összegű pályázatok megírását általában nem vállalják el a pályázatírók, leterheltek. Hargita megyében így számos pályázat lehívatlanul marad.

Pályázatíró kisokos képzés által olyan kisvállalkozókat, magán embereket szeretnénk kiképezni, akikkel hosszú távon együtt tudnánk működni.

Ferencz Ágnes, ügyvezető, az Edutech Consulting Kft. munkatársa kifejtette, hogy az intenzív képzésben résztvevők zárásként egy vizsgát kell tegyenek és egy teljes projektötlet kidolgozniuk. Egy szakmai bizottság fogja értékelni az elkészített dolgozatokat. Az első három legjobbnak ítélt vizsgamunkát díjazzák olyan eszközökkel amelyek elengedhetetlenek a pályázatíráshoz: I. hely – laptop, II. hely – telefon, III. hely – nyomtató.

A képzés három alkalomból fog állni, július 10, 11 és 17-én dr. Bakos Levente egyetemi oktató fog elméleti és gyakorlati tudást átadni, tapasztalatait karrierje során számos projekt gazdasági és pénzügyi tanácsadójaként alapozta meg.

A jelentkezéshez szükséges egy motivációs levél és a jelentkezési űrlap kitöltése, ezek elkészítésére a határidő július 6., 12 óra.

https://docs.google.com/forms/d/1ahm3U31I-GKSNBS-DZnRIETU7cQsJeE03fVTD5KlCMs

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.