fbpx

Pályázzanak hagyományos viseletek beszerzésére!

Akkor igazán szép a székely ruha, ha megfelelő lábbelivel viseljük, ezért a megyei tanács Hargita megyei népviseletek támogatási programján a hagyományos és népi viseletek elkészíttetése és beszerzése mellett a Hargita megyei köz- és magánjogi fizikai és jogi személyek a székely ruhához illő csizmák, karaktercipők vásárlására is kérhetnek támogatást. A korábbi évekhez hasonlóan a kiírás nagyon jó lehetőség a kórusok, néptánccsoportok, huszáregyesületek, cserkészek számára, mivel idén is pályázhatnak viseletek beszerzésére.

A kiírással kapcsolatban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására, inkább legyen néhány darabbal kevesebb, de a kapott támogatásból készített népviseletek legyenek autentikusak, mert a hovatartozást jelzik. Kifejtette, a megyei tanács a pályázat útján beszerzett népviseletek révén segíti a kulturális egyesületek tevékenységét, ezáltal hozzájárulva a térségek kulturális életének fellendítéséhez, és a népviseletek viselésére való igény növeléséhez.

Biró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke felhívja a figyelmet a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapra, ahol megtalálható a megyei tanács nyolc pályázati kiírása részletes adatokkal, útmutatóval, űrlappal, és ami újdonság, fórumlehetőséggel is, hogy minél kevesebb formai hibás pályázat szülessen. Továbbá arra kér minden érdeklődőt, hogy minél hamarabb nyújtsák be a pályázáshoz szükséges iratcsomót, ne várják meg az utolsó napot, hogy a megyei tanács illetékes munkatársainak legyen ideje minél aprólékosabban átnézni a pályázatokat.

A program keretösszege 160 000 lej, a benyújtási határidő április 19., 12 óra, azok pedig, akik a területi irodákban szeretnék letenni az iratcsomót, április 19-én 10 óráig tehetik meg. A kiírásról szóló videót megtekinthető itt:

Csíkszereda, 2017. április 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.