fbpx
????????????????????????????????????

Pályázzanak turisztikai látványosságok létrehozására!

Hargita megye hatalmas turisztikai potenciállal rendelkezik, ahol a vállalkozók munkahelyeket teremtenek, turistákat vonzanak a térségbe, de még számos lehetőség van, amit ki kellene használni, fejlesztés, amit meg kellene valósítani a megye arculatának javítása, és a vendégéjszakák számának növelése érdekében. Ebből a célból, valamint a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében hirdeti meg minden évben a megyei tanács turisztikai tevékenységeket folytató egyesületeknek szóló pályázatát, hogy az így kapott támogatásból turisztikai látványosságokat hozzanak létre, mint tematikus parkok, bicikliutak, ásványvízforrások és fürdők, turistautak, valamint ezeket felújítsák, népszerűsítsék. Továbbá lehetőség nyílik programcsomagok létrehozására, képzések és karavánok, turistatalálkozók szervezésére.

– A megvalósítható ötletek egyike lehetne, hogy az érintett egyesületek lehetővé tegyék a biciklibérlést a turisták számára, hogy itt tartózkodásuk alatt biciklivel közelítsék meg a látványosságokat, vagy tematikus táborok szervezése gyermekeknek, hiszen fejlődésükhöz hozzátartozik a megye turisztikai értékeinek megismerése, hogy szorosabb kötődés alakuljon ki a hazájuk iránt. Azt szeretnénk elérni, hogy a turisták ne csak a szép tájakat csodálják meg, hanem gazdag kínálatban legyen részük programok, helyi termékek és szolgáltatások szintjén is, fogalmazott a kiírás kapcsán Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba.

Szintén a turizmus fejlesztéséről tartott megbeszélést március 29-én a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás, amely célzottan Homoródfürdő megszépítésén dolgozik. Jelen volt Borboly Csaba, Benedek László kápolnási és Molnár Tibor szentegyházi polgármester, valamint helyi vállalkozók. Megvitatták a Homoródfürdő fejlesztését célzó rendezési terv kapcsán felmerülő kifogásokat, javaslatokat. A terv segítségével elsősorban a turisztikai forgalmat szeretnék fellendíteni Homoródfürdőn, jövőképet mutatnának a településnek, a megvalósításánál pedig minden érintett féllel együtt kívánnak működni, mert így tud kialakulni egy vonzó és népszerű Homoródfürdő.

– Fontos, hogy az négy évszakában a fiatalok számára ismerkedési és hasznos szabadidő-eltöltési lehetőségeket kínáljunk fel. Homoródfürdő fontos számunkra és azért dolgozunk, hogy mindenki számára elfogadható megoldásokkal lépjünk előre, fejtette ki Borboly Csaba a megbeszélés kapcsán.

A megyei tanács turisztikai pályázatáról bővebb információ elérhető az intézmény honlapján, a megye turizmusfejlesztési stratégiájáról pedig itt tudhatnak meg többet. Fejlődő turizmust Hargita megyének címmel egy videó is készült, amelyet megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1229137357133645/.

Csíkszereda, 2017. március 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.