fbpx

Három hidat építenek októberig Bükkhavaspatakán

Idén már márciusban hat megyei út mentén dolgoznak. Bükkhavaspatakán három híd javítását végzik, mindhárom híddal októberig kell elkészülnie a kivitelezőnek. Szerdán, március 29-én vizsgálták meg Borboly Csaba megyeelnök, Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársai, Becze István, Kolozsvári Tibor és Csillag Péter megyei tanácsosok, valamint Tankó Péter, Gyimesközéplok alpolgármestere a munkálat jelenlegi állását.

A tavalyi év jelentős árvízkárokat okozott a községben, Bükkhavaspatakán három hidat rongált meg oly mértékben, hogy teljes újraépítést igényel. Az árvíz az útszerkezetben is kárt tett, ezt még az ősz folyamán megerősítették, hogy biztonságosan közlekedhessenek a településen, jelenleg pedig a hidak megépítése a prioritás. A legnagyobb beavatkozásnál, egyben a legfontosabb híd építésénél kiderült, hogy a tavalyi keskeny híd helyett most egy szélesebb, kétsávos, 12 méter hosszú átkelő épül.

Hargita Megye Tanácsa augusztusi ülésén a megye településeinek szolidaritásának is köszönhetően nagy összegeket csoportosított át a település megsegítésére.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a helyszínen és Facebook-üzenetében felhívta a lakosság figyelmét is arra, hogy a munkálatokra való tekintettel időszakos korlátozások lehetnek, ugyanakkor az észrevételeket, meglátásokat is várja a munkálatok kivitelezése kapcsán. A megyeelnök szerint az árvízkárok helyreállításánál több zajlik a településen, hiszen megerősítik a partvédelmet, és szélesebb hidat építenek, amely hozzájárul a település vonzerejének növeléséhez is. Ugyanakkor kiemelten fontosnak tartotta, hogy a kivitelező tartsa magát a határidő tartásához, hiszen az esetleges esős időszak előtt el kell készüljenek a hidakkal.

Becze István megyei tanácsos elmondta, hogy az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének kezdeményezésére szervezett tavalyi gyűjtésnek köszönhetően sikerült valamelyest segíteni a legnagyobb mértékben sújtotta családoknak, amelyek háza megrongálódott, vagy a téli tűzifakészletét vitte el az ár.

Csíkszereda, 2017. március 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.