fbpx

Parlamenti választások 2020

23:00 Köszönjük a Hargita megyei választóknak a felelős magatartást, amit tanúsítottak. Köszönjük, hogy megértették, mennyire fontos, hogy a székelység erőt mutasson fel. Köszönjük, hogy támogatták a munkánkat, hogy kiálltak a székely, az erdélyi magyar érdekek mellett.

 

21:30 A országos részvételi arány 31,84%, Hargita megyében 37,25%.

20:34 Még van idő, használjuk ki! Ne engedjük, hogy ellehetetlenítsék a magyarság sorsát! Üzenete van ennek a választásnak, hogy hol van bizalom a csapatmunkában, a politikusokban. Hargita megye jól teljesített, köszönjük! Használjuk ki a maradék 26 percet!

20:20 Tusnád község jól fejlődik, de ennek fenntartásához nemcsak helyi és megyei szinten, hanem országos szinten is kell legyen perspektíva. Érdekeink érvényesítéséhez erős képviselet szükséges. Üzenet a fiataloknak: el kell menni szavazni, a mai nap róluk is, hogy tudjanak tervezni, legyen jövőképük itthon.

20:00 Szóljunk bele a döntésekbe! Még egy óra maradt hátra. Adjuk le szavazatunkat, és bátorítsuk ismerőseinket is.

19:15 Ennek a választásnak tétje van Csicsó számára is. Nem lehetünk közömbösek, nem maradhatunk otthon. Látjuk, hogy településeink szépülnek, épül az infrastruktúra, kulturális épületek újulnak meg, ehhez pedig szükség van a kormánytámogatásra. El kell mennünk szavazni! Fontos, hogy erős képviseletünk  legyen Bukarestben.

19:00 Ma lehetőségünk van történelmet írni. Jól teljesít Csík térsége, Hargita megye, de még van több mint 2 óra, menjünk el minél többen szavazni! Mutassuk meg a közösségi erőt!

18:20 Este hat órakor 27,88 százalékos volt a részvételi arány – az Állandó Választási Hatóság szerint. Hargita megyében  a választók 31,43  százaléka, Csík-térségben 34,90 százaléka szavazott.

18:00 Csíkdánfalván jelentős a részvétel. Bőjte Csongor-Ernő polgármesterrel együtt kérjük a dánfalviakat, hogy – megerősítve a jó példát -, aki még nem élt szavazati jogával, menjen el voksolni. Reméljük, hogy mindenki érti a szavazás fontosságát, és hisszük, hogy most is meg tudjuk mutatni a közösségi összefogást. Folytassuk a jó együttműködést! Várnak mindenkit a kultúrotthonba, ahol biztonságos körülmények között tudnak az urnák elé járulni.

17:35 Van még néhány óránk, még lehet mozgósítani, lehet szavazni. Az összefogás a bizonyítéka, hogy a közös munkában, a csapatmunkában megvan a hit és a bizalom.

17:30 Mutassuk meg a közösségi összefogást az  erős képviseletért Csíkszentdomokoson is! A célunk az, hogy minél többen képviseljék az érdekeinket Bukarestben. A helyi fejlesztésekhez országos támogatásra is szükségünk van, legyen szó pályázatokról, a vállalkozók segítéséről, infrastrukturális fejlesztésekről. Még van több mint 3 óra, biztassuk családtagjainkat, barátainkat, ismerőseinket, hogy éljenek szavazati jogukkal.

 

16:45 Csíkszenttamáson, Kedves Róbert polgármesterrel és Mákszem Hunor alpolgármesterrel mozgósítottuk a választókat.

16:40 Csíkmadaras polgármestere, Péter Dávid: Én már szavaztam, és arra biztatok minden csíkmadarasit, hogy jöjjenek szavazni, mutassuk meg most is a közösségünk erejét!

16:20 Gyimesközéplok polgármestere, Gergely Károly: Egy erős magyar összefogásra szavaztam ma, azért hogy a mi ügyeinknek legyen képviselete Bukarestben. Minden középloki embert arra kerek, hogy éljen szavazati jogával és vegyen részt a választásokon.

16.10 A csíkszentimreiek szavaztak. Az erős képviseletért, fiataljaink jövőjéért. Vegyünk példát róluk, és minél többen menjünk el szavazni!

16:05 Gyimesfelsőlok polgármestere, Pap Imre: Csak azok fognak a mi érdekünkben dolgozni, akiket mi juttatunk be a parlamentbe! Ha nem megyünk el szavazni, nem is lehet elvárásunk, kérésünk a képviselőinkhez. Sokszor tapasztaltuk már, hogy a széthúzás nem vezet sehova. Most megszületett a magyar összefogás, nekünk az a feladatunk, hogy beálljunk mögé, szavazatunkkal támogassuk. Most nem pártokról van szó, hanem a magyar közösségről!

16:00 A Gyimesek gyönyörű vidékén főként gazdálkodásból, turizmusból élnek a fiatalok. Sokan közülük itthon képzelik el a jövőjüket, és örömmel látják, hogy hidak épülnek, fejlődik az infrastruktúra, ami nagyban hozzájárul a turizmus fellendüléséhez is. Gergely Karoly, Gyimesközéplok polgármestere elmondta, több projektet előkészítettek, de ezekhez szükség van az állami támogatásra. Ezért fontos, hogy erős képviseletünk legyen Bukarestben. Még van idő 21 óráig, menjünk el minél többen szavazni!

 

15:50 Ferencz-Salamon Alpár, megyei tanácsos, elmondja, hogy Ő miért ment el szavazni Csíkpálfalván! Menj el Te is szavazni!

15: 30 Tusnádfalu fiataljai éltek első szavazati jogukkal. Ők nem engedték, hogy helyettük döntsenek!

14:45 A mai nap a gyimesieknek is fontos! Pap Imre gyimesfelsőloki polgármesterrel arról beszélgettünk, hogy milyen fejlesztésekre van szükség, amihez kell a parlamenti képviselet. Csapatban kell dolgozni, egymás erősítve tudunk haladni. Még van jó néhány óra, kérjük, aki még nem élt a szavazati lehetőséggel, menjel el voksolni!

14:25 Berszán Lajos plébánossal arról beszélgettünk, hogy nagyon szeretnénk, ha a csíki térség felzárkózna a mai szavazáson. Kérjük a gyimesieket, a felsőlokiakat, hogy tegyék le voksukat, hogy érdekeink képviselve legyenek Bukarestben, adjuk meg a lehetőséget jelöltjeinknek, hogy a magyarság érdekében dolgozzanak a következő 4 évben. Berszán atya is sokat dolgozik a fiatalokért, ma az ő jövőjükről is döntünk.

13:45 Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere a szavazásra bátorít mindenkit.

13:42 Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere: Én a jövőre, a fejlődésre, magyarságunk megmaradására szavaztam! Tisztelt csíkszentimreiek, kedves barátaim, megkérem, hogy menjenek el szavazni Önök is! Ma a cselekedet napja van, amely meghatározza a jövőnket nemcsak itt Szentimrén, hanem egész Székelyföldön, Erdélyben. Mutassuk meg Csíkszentimre erejét!!!

13:40 Csíkszentmihályon az összefogásnak köszönhetően megújult a templom. Hogy fejleszteni tudjunk, szükségünk van az erős parlamenti képviseletre, erről ma döntünk. Izsák-Székely Lóránt polgármester megerősítette, biztonságos körülmények között lehet szavazni, és csak 10 percet vesz igénybe. Kérjük a csíkszentmihályi, vacsárcsi, ajnádi és lóvészi lakosságot, hogy menjenek el szavazni!

13:30 Tánczos Barna szenátorjelölt Csíkszentgyörgyön szavazott.

13:20 Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint vasárnap 13 óráig a polgárok 13,85 százaléka adta le a szavazatát a parlamenti választásokon. Hargita megyében  a választók 13.96  százaléka szavazott.

12:45 Bende Sándor: Leadtam a voksomat itthon, Maroshévízen. Szavaztam a magyar egységre, az eddig példátlan összefogásra, a szórványmagyarság hangjának nyomatékosítására.

12:30 Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere: A jövőt képviseljük, de ehhez szükség van, hogy támogassuk a csapatunkat!

12:25 Hajdu Gábor: Ma megvan az a lehetőségünk, hogy szavazatainkkal visszafoglaljuk a teret és ezáltal mutassuk fel, hogy nekünk mekkora erőnk van!

12:20 Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint vasárnap 12 óráig a polgárok 10,69 százaléka adta le a szavazatát a parlamenti választásokon. Hargita megyében   a választók 11,91  százaléka szavazott.

11:50 Csíksomlyón adta le szavazatát Hajdu Gábor Hargita megyei parlamenti képviselőjelölt.

11:05 Az RMDSZ becslései szerint a romániai magyarok 4,6 százaléka adta le a szavazatát a parlamenti választásokon 10 óráig. Az országos részvétel 4,97 százalékos volt.

10:45 Borboly Csaba: Fontos, hogy ne nélkülünk hozzanak döntéseket Bukarestben❗ Menjünk el minél többen szavazni❗ Kérem a fiatalokat is, hogy éljenek szavazati jogukkal ❗

 

10:30 Antal Lóránt : Én ezekben a percekben egy erős magyar összefogásra szavaztam!

10:00 Korodi Attila: Ma az erős csíki képviseletre szavaztam!

10:15 Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint   Hargita megyében   a választók 4,18 százaléka adta le a szavazatát.

09:15 Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint   Hargita megyében  a választók 2,13  százaléka adta le a szavazatát.

09:00 Kelemen Hunor szövetségi elnök Csíkkarcfalván adta le a szavazatát:

Kelemen Hunor: Korán reggel szavaztam Csíkkarcfalván, ahogy az elmúlt 20 évben mindig. Hamar sötétedik, estefele hidegebb van, és a sorok is nagyobbak. Ezért, ha tehetjük, ne hagyjuk délutánra vagy estére, menjünk el minél korábban voksolni!
A mai szavazás azért különleges, mert történelmi lehetőség előtt állunk. Ha bátrak vagyunk, és megdolgozunk érte, ma este győzni fogunk! 9-kor zárnak az urnák, de addig nagyon sok dolgunk van. Nem lenne jó, ha a magyar emberek otthon maradnak, és mások döntenek helyettük. Ezért minél többen vegyünk részt a szavazáson, döntsünk mi a jövőnkről. De ne csak szavazzunk, szóljunk barátainknak, ismerőseinknek is. Mondjuk el nekik, hogy ez a megmérettetés tényleg fontos, és hogy a szavazás biztonságos: nincs nagyobb veszélye, mint egy bevásárlásnak.
Tudom, hogy erősek vagyunk – mutassuk meg! Győzzön a magyar összefogás!

08:00 Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint az urnanyitás utáni első órában a Hargita megyei  választók 0,8 százaléka adta le a szavazatát.

Loading