fbpx

Patthelyzet a 136B út esetében

Biztosítót keresnek, hogy ki tudják fizetni a munkálatokat

Különleges helyzet állt elő a 136B jelzésű megyei út esetében, amely Székelypálfalvától halad Énlakáig. Ez a helyzet országos szinten nem egyedülálló, és nehéz helyzetbe hozza számtalan helyen az építkezéseket. Megszűntették azokat a biztosítótársaságokat, amelyek törvényesen a munkálatokat biztosították, és ezeket a munkálatokat a többi biztosító nem hajlandó átvenni.

„Megint patthelyzetbe kerültünk. A munkálat el van végezve, a minőségével is elégedettek vagyunk, de nem tudjuk kifizetni, amíg nincs érvényes biztosítás. Keressük a megoldást, hogy kapjon új biztosítót a cég, ez most a kivitelező feladata. Ha nem, szerződésmódosítást kell kezdeményezni, de mindenképp szeretnénk ezt az utat folytatni” – magyarázta a kialakult helyzetet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Erről a munkálatról augusztus 1-jén egyeztettek, a megyeelnök mellett jelen volt Bíró Barna Botond alelnök, Sinka Arnold és Márton Csaba megyei tanácsosok, Farkaslaka község részéről Kovács Lehel polgármester és Geréb Péter alpolgármester, illetve a kivitelező és a mérnökfelügyelő.

„Abban maradtunk, ha meglesz a megoldás, szeretnénk folytatni az útépítést. Az idei év ambiciózus terve, hogy Székelypálfalva és Firtosváralja között legalább az alap aszfaltréteget tegyük le. Ehhez még újabb 5 millió lej átcsoportosítására van szükség a megyei tanács részéről, és ebben kell egyetértésre jutni az RMDSZ-frakcióban Udvarhely, Csík és Gyergyó térségének, hogy ezt a munkálatot tudjuk folytatni” – összegezte a megbeszélésen elhangzottakat Borboly Csaba.

A Firtosváralja-Énlaka közötti szakasz aszfaltozási munkálatait a jövő évre tolják, mert ezen a szakaszon is nagy a csúszásveszély, és egyszer a talaj megerősítésére van szükség. Ezek a legfontosabb döntések, amelyek az augusztus 1-i megbeszélésen születtek, számolt be Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.