fbpx

PCR-teszt kérésre a csíkszeredai kórházban is

Elkezdődik a lakossági kérésére történő koronavírus-tesztelés a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A PCR-teszteket előjegyzés alapján végzik, minden hétköznap.

A megnövekedett igényekre válaszolva csütörtöktől, július 16-tól a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban is végeznek kérésre PCR-tesztet a koronavírus-fertőzés kimutatására. A vizsgálatot telefonos előjegyzés alapján, naponta 10.30 és 11.30 között végzik. Bejelentkezni hétköznap 8–15 óra között lehetséges a 0372 661 291 és a 0742 214951 telefonszámon. A vizsgálat díja 300 lej, az összeget a kórház főépületének előcsarnokában lévő kasszánál lehet kifizetni, szintén naponta 10.30 és 11.30 között. A nyugtával és az igénylő személyi igazolványával ezt követően a szintén az előcsarnokban található információs irodához kell menni, ahol egy, a mintavételhez szükséges nyomtatványt kell kitölteni. Innen irányítják az igénylőket a mintavétel helyszínére. Az eredmény aznap estére elkészül, aki megadja az e-mail-címét, azzal e-mailben közlik azt. Személyesen naponta 8–15 óra között lehet átvenni az eredményt, az információs irodában.

A kórház vezetősége kéri, hogy aki két tesztet szeretne, az mindkét vizsgálatra egyszerre kérjen előjegyzést. Az eredményt román nyelven állítja ki a kórház. A kórház udvarán és épületében kötelező a maszk viselete.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.