fbpx

Példaértékű fejlesztések Gyergyóremetén

A gyergyóremetei falunapok alkalmából átadták és felszentelték az országos alapból és a megyei tanács támogatásából felújított Fenekalja utcát, valamint a községen áthaladó Eszenyő patak fölé épített két hidat. A helyiek örömében többen is osztoztak, köztük Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Portik Edit megyei tanácsos, valamint Remete tesvértelepülésének, Biatorbágynak polgármestere, Tarjáni István.

Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elmondta:

– A megyei tanács és Remete község önkormányzata között néhány éve szoros együttműködés jellemző, amelynek eredményeként is a településen fejlődés és bővülés tapasztalható. A megvalósításokhoz gratulálni szeretnék a polgármesternek és a helyi tanácsosoknak, a hivatal munkaközösségének, remélem, hogy ez a székelyföldi jó és követhető példák sorában méltó módon helyet érdemel. Bízom benne, hogy további közös projekteket váltunk valóra, hogy Remetén továbbra is érdemes legyen itthon maradni, haza jönni – fogalmazott a megyei tanács elnöke.

Laczkó-Albert Elemér polgármester ismertette az utca és a hidak felújításának történetét. Kifejtette, a munkálatok során megoldást kellett találjanak arra, hogy az árvíz ne okozhasson ismételten gondot ezen a területen. Hozzátette, a több mint másfél millió lejes beruházás tervét Lukács Péter mérnök készítette, kivitelezője pedig a Multipland Kft. cég volt. Továbbá megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak a projekt megvalósításához, megemlítette Barti Tihamért, a megyei tanács alelnökét és Bende Sándor parlamenti képviselőt, akik javasolták, hogy készítsenek tervet, amit felkarolt a megyei tanács így sikerült országos alapból támogatást nyerni az út megépítéséhez, amely korábban szinte járhatatlan volt.

Az erről szóló bejegyzés elérhető  következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1323238214390225.

Csíkszereda, 2017. július 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.