fbpx

Példás gazdaság Magyarandrásfalván

A gazdálkodásban és termékfeldolgozásban jó példával jár elöl a magyarandrásfalvi Mátéfi Domokos, akinek a tanyájára november 3-án, kedden ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke térségbeli polgármesterek társaságában. Mátéfi Domokost juhtartóként és sajtkészítőként ismerik Szentábrahám községben, aki több száz állat befogadására alkalmas istállót épített évekkel ezelőtt, és több száz juh meg szarvasmarha gazdája, a tejből pedig sajtot készít. Emellett mangalicát is tenyészt. Saját elmondása szerint 1999 óta tart juhokat, amúgy a szakmája a tejfeldolgozás, a keresztúri gyárban dolgozott 27 évig, aztán ott bizonytalanná vált a munkahelye. Mint mesélte, gyermekkori álma volt a juhtartás.

A farmot megtekintve Borboly Csaba a helyi termelőktől való vásárlás fontosságára hívta fel a figyelmet, és ajánlja, hogy a magyarandrásfalvi gazdától vásároljanak.

– Jó érzés annak tudatában lenni, hogy olyan húst vásárolunk elérhető áron, amely természetes táplálékkal ellátott, szabadon tartott állatból származik. Kiváló minőségű, egészséges disznóhúst vásárolhatunk innen is, helyben van lehetőség vágásra és feldolgozásra is. Remélem, minél több ilyen követendő példát láthatok még – nyilatkozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2015. november 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.