fbpx

Penészes kiflit kaptak a ditrói általános iskola gyerekei

A ditrói Siklódi Lőrincz Általános Iskola hívta fel Hargita Megye Tanácsa figyelmét, hogy a tej-kifli programban a péktermékek beszállításával megbízott tordai cég szerdán, szeptember 26-án leszállított kifli termékei között penészes terméket találtak. Az iskola vezetősége be fogja vizsgáltatni a termékeket a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatósággal is.

Több panasz is érkezett a tordai cég termékeivel kapcsolatosan, amely az iskolai tej-kifli program keretében szállít kiflit Hargita megyei tanintézetekbe. A termékeket a tanév kezdetétől több is tanintézet kifogásolta, a problémák között sorolták, hogy nincs meg a terméknek a szükséges súlya, nem szállítják ki időben, nincs megfelelően csomagolva, illetve hogy nincs feltüntetve a szavatossági ideje. Panasz Csíkszeredából és Székelyudvarhelyről is érkezett korábban.

A megyeelnök szeptember 19-i levelében kérte Moldovan Laurentiut, a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetőjét, hogy vizsgálják meg a tordai cég által szállított termékeket. A megyeelnök továbbá a Hargita Megyei Prefektus Intézményéhez is levelet intézet azzal a kéréssel, hogy hívják össze a tej-kifli programot felügyelő bizottságot és vizsgálják ki az ügyet.

A közbeszerzést Hargita megyében 27, úgynevezett lotra hirdették meg, azért, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a helyi cégeknek és ne több száz kilométerről szállítsák a termékeket.

Sajnos így is számos licitet a péktermékek tekintetében a tordai cég nyert meg. Jelenleg várjuk a különböző szakszervek hivatalos álláspontját, és ha azok elmarasztalóak akkor lépni tudunk a silány minőségű termékeket beszállító cég ellen, szerződésbontásra is sor kerülhet. Ehhez viszont arra is szükség van, hogy a szülők és oktatók is jelentsék a fogyasztóvédelemnél a rendellenességeket. Ez ügyben a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségtől is kértük, hogy vizsgálják meg a termékeket, valamint a Hargita Megyei Prefektusi Intézményt is kértük, hogy a tej-kifli programot felügyelő bizottság vizsgálja felül az ügyet – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsának illetékesei prioritásként kezelik, hogy a gyermekek friss, minőségi terméket kapjanak az iskolákban. A témáról bővebben az alábbi linken olvashatnak:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2018. szeptember 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.