fbpx
????????????????????????????????????

Pezsgő művészeti élet zajlik a csíkszeredai megyeházán

Folytatódik az Európai Kreativitás Napja Hargita Megye Tanácsa kiállítótereiben. A tíz napos rendezvény harmadik napján a Megyeháza Galériában nyitották meg Bara Barnabás szobrász egyéni kiállítását. A nemzetközi CreArt projekt keretében szervezett rendezvények betöltik a megyeháza kiállítótereit. Zonda Erika a megyei tanács programokért felelős vezetője és projekt menedzsere fontosnak nevezte Hargita megye számára, hogy a projekt révén képzőművészeinket és alkotásaikat megismerjék Európa több városában is a nemzetközi kiállítások, rendezvények által.

Vargha Mihály képzőművész, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum igazgatója örömét fejezte ki, hogy kölcsönösen meglátogatják egymás kiállításait. Fontosnak tartotta, hogy a képzőművészeti alkotások igényesen megmunkáltak legyenek, dinamizmust sugározzanak és legyen bennük töltet, de a legfontosabb, hogy őszinteség legyen bennük, ez pedig Bara Barnabás alkotásaiból is kitűnik. A szobrász önéletrajza és a kiállításról készült további fotók a Megyeháza Galéria Facebook oldalán is elérhető.

A Megyeháza Galéria és a földszinti kiállítótér mellett a ülésteremben is helyet kaptak a fiatal alkotók. Borboly Csaba megyeitanács-elnök kezdeményezésére a jövőben a két kiállítótermet összekötné a köztük elhelyezkedő ülésterem is, így az országban újdonságnak számító, összekapcsolt kiállítóterei lennének a Hargita megyei megyeházának. Évek óta gyakorlat, hogy a üléstermet is megnyitják a különböző programok számára, otthonosabbá téve a megyeházát. Ezen funkció kibővítését szorgalmazza a megyeelnök bevonva a megye művészetis diákjait is.

A jelenlegi kiállítás április 6-ig látogatható a nap bármely órájában, hétvégén is.

Csíkszereda, 2017. március 22.

 694 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás