fbpx

Projektportfóliót készített Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményei figyelembe véve az eddig történt megvalósításokat projektportfóliót készített, amelyből kiderül milyen Hargita megye fejlesztésére vonatkozó tevékenységeket, célokat, terveket, projekteket szeretnének folytatni, illetve milyen új ötleteik vannak. A projektportfóliót a megyei tanács tagjai május 30-án, hétfőn tartott soros ülésükön fogadták el. A portfólió a következő linken érhető el:  http://hargitamegye.ro/testulet/tanacshatarozatok/elvi-hatarozatok.html.

A projektportfólióból kiderül a továbbiakban szeretnének javítani a sajtó képviselőivel való kapcsolaton a lakosok jobb tájékoztatása érdekében. Továbbra is támogatják a kulturális és a hagyomány népszerűsítését szolgáló tevékenységeket, az ifjúsági, sport, családi, turisztikai, önkéntes tűzoltókkal, romákkal kapcsolatos kezdeményezéseket, a tanulmányi versenyek szervezését. Emellett folytatják a kisebbségek jogait és kötelességeit célzó események, egészséges életmód, fiatalok oktatásának támogatását is, és azon tevékenységekét, amelyek célja Hargita megye értékeinek fejlesztése. Ezenkívül megyei utak javítását is tervezik, a felsoroltak között szerepel a 137-es Székelyudvarhely-Székelykeresztúr szakasz, a 131-es, 133-as, 137A jelzésű útszakasz, valamint a 128-as és a 125-ös megyei besorolású utak renoválása, illetve járdák építése, a Kisvillany, Kisvíz program folytatása. Továbbá felújítanák többek között a Kissolymos-Székelykeresztúr, Csíkszentkirály-Büdösfürdő közötti szakaszt, az Úzvölgye felé vezető, valamint a csíkpálfalvi utat is. Ugyanakkor a folytatandó projektek között szerepel a régészeti tevékenységekkel, műemlékvédelemmel kapcsolatos projektek további támogatása. Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata folytatja a biciklis ösvények kialakítását hegyvidékeken, önkéntesek toborzását célzó programokat szervez az elkövetkezendő években, valamint bázist szeretnének építeni Borszéken és Tusnádfürdőn. A Tölgyesi Pszichiátriai Kórház fejlesztése, felszerelésének bővítése is szerepel a projektportfólióban, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházra vonatkozó tervek között pedig hasonlóan több a fejlődést célzó pályázatokra való jelentkezés szerepel, valamint a csíksomlyói kórház elköltöztetése, orvosoknak lakások biztosítása és leszállópálya építése a helikopter számára. A fejlesztési ügynökség folytatná Hargita megye kiállításokon való promoválást befektetők megyénkbe vonzása érdekében, valamint ipari park létrehozását tervezik.

– Úgy vélem büszkék lehetünk mindenre, amit együtt sikerült megvalósítanunk, minden tevékenységünk célja a Hargita megyében élők életszínvonalának  javítása volt. A portfólióból az is kiderül, hogy mi az, amit hátra hagyunk a következő testületnek, láthatják, hogy mi az, amit érdemes folytatni, irányadó pontként fog szolgálni a következő megyei tanács tagoknak. Az elmúlt nyolc évben számos projektet valósítottunk meg közösen, de még sok a tennivaló – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.

A projekportfólión kívül a megyei tanács beszámolót is készített az elmúlt nyolc év tevékenységéről, amely elérhető a következő linken: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/kozerdeku-informaciok/eves-beszamolo.html.

 724 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás