fbpx

Ravatalozó épült Homoródszentmártonban

Ökumenikus istentisztelet keretében áldották meg a felépült ravatalozót Homoródszentmártonban november 3-án. Az ünnepségen a falu nagyszámú lakossága mellett részt vett  Kerekes Péter Tivadar, Homoródszentmárton polgármestere, és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

Borboly Csaba elmondta, a ravatalozó a szeretet és a méltóság intézménye. Hangsúlyozta, bármilyen gond és probléma közös erővel megoldható, amelyre jó példa a homoródszentmártoni egyházi felekezetek összefogása egy politikailag megosztott községben. – Összefogásra van szükség, át kell lépni a sérelmeinken és együtt kell dolgoznunk.  A törődés, a szeretet, az odafigyelés, egymás kölcsönös támogatása, kiemelkedően fontos közösségeink fejlődése érdekében – fűzte hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A ravatalozót a műemlékvédelmi hivatal szakfelügyelete mellett alakították ki a műemlék templom szomszédságában, egy régi iskolaépület felújításával.

A ravatalozó építését Hargita Megye Tanácsa is támogatta a helyi tanácson keresztül  a ravatalozók építését támogató programjából, a beruházás nagy részét a helyi közbirtokosság finanszírozta.

Csíkszereda, 2013. november 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.