fbpx

Ravatalozót adtak át Betfalván

Szeptember 22-én, vasárnap ünnepélyes körülmények között ravatalozót adtak át Betfalván 12 órától, az istentisztelet után.

A helyi lakosokkal együtt jelen volt Rafai Emil polgármester, Köblös Domokos alpolgármester, Bakos Károly, Rácz István, Demeter Levente helyi tanácsosok, Hargita Megye Tanácsának részéről Borboly Csaba elnök és Benyovszki Lajos tanácsos. Részt vett a rendezvényen Demeter Jenő helyi református lelkész, Szatmári Szilárd református lelkész, egyházmegyei küldött, valamint Szombatfalvi József székelykeresztúri unitárius lelkész.

A ravatalozó megépítése adomány, az egyház, a helyi önkormányzat és Hargita Megye Tanácsának támogatásával jöhetett létre. Az avatóünnepségen elhangzott beszédekben úgy a világi, mint az egyházi vezetők méltatták a létesítmény fontosságát, valamint az összefogás felbecsülhetetlen értékét.

Borboly Csaba megyeelnök hangsúlyozta: bármilyen gond és probléma közös erővel megoldható, illetve példaértékűnek nevezte a székelykeresztúri egyházi közösségek összefogását.

–          Az egyházak közös fellépése, legyen az fejlesztés, rendezvény vagy bármilyen esemény, a közösség javát szolgálja. A törődés, a szeretet, az odafigyelés, egymás kölcsönös támogatása, jó példa egész Székelyföld számára – fűzte hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A betfalvi létesítmény összértéke 190 ezer lej, amelyből 120 ezer lejt biztosított Hargita Megye Tanácsa, a terület pedig adomány.

Betfalva, 2013. szeptember 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.