fbpx

Kuvaszok mustrája Magyarandrásfalván

A Szentábrahám községhez tartozó Magyarandrásfalván tartották szombaton, szeptember 21-én az I. Székelyföldi Tájjellegű Kuvasz Kiállítást és a IV. Erdélyi Kuvaszostalálkozót. A rendezvényen felvonultatott törzskönyvezett és törzskönyv nélküli ebeket két kategóriában díjazták: a küllem figyelembevétele mellett az esztena kategóriában az aktívan dolgozó kutyák mérettettek meg.

A találkozó helyszíne Mátéfi Domokos tanyája volt, ahol köszöntötte az egybegyűlteket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Az elöljáró örömét fejezte ki, hogy ez alkalommal ismét ellátogathattak Mátéfi Domokos tanyájára, akit munkája elismeréseként idén a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Vidékfejlesztési Egyesület Mintagazdaság nevű programja keretében díjaztak.

A szombati alkalmat a magyarországi Kuvaszok és Nagyragadozók Természetvédelmi Program keretében szervezték meg, mely feladatának tekinti az ősi magyar kutyafajta, a hungarikumok közé tartozó kuvasz fajta és használati értékének megőrzését. Az évek során a program országhatárokon átívelő összekötő kapoccsá nőtte ki magát.

 Magyarandrásfalva, 2013. szeptember 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.