fbpx

Régi álom teljesült Székelyszenterzsébeten

Közel három kilométeres szakaszon került egybefüggő aszfaltréteg a székelyszenterzsébeti, 134A jelzésű megyei útra. A Hargita Megye Tanácsa programjából elkészült beruházást november 18-án, szerdán adták át a lakosság jelenlétében, a település Sárd felőli bejáratánál. Így a 13C jelzésű, Székelykeresztúrról Segesvár felé vezető országútról letérve újraaszfaltozott úton lehet haladni Szenterzsébet Kissolymos felé vezető szakaszán, egészen a falukijáratig. A programból a 134-es úton is aszfaltoztak, 530 négyzetméteres felületen, ami azért fontos, mert ezáltal összekötik Maros megyét Hargita megyével.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, a kezdési parancsot november 9-én adták ki, és kilenc nap alatt befejezték a munkálatokat, holott a kivitelezőnek 30 nap állt rendelkezésére.

– Mindenki tette a dolgát, és nem számított, hogy szombat van, vagy esetleg pluszmunkát kell végezni. Külön öröm, hogy a Maros megyei kollégák is dolgoztak az útnak a területükre eső szakaszán, és 3090 méteren ugyanezzel a technológiával terítettek le aszfaltszőnyeget – mondta el a megyeelnök megköszönve a csíki és gyergyói polgármesterek bölcsességét, hogy lemondtak a pénzekről Udvarhelyszék javára. – Egyetértés van a megyei tanács döntéshozó testületében, politikai színezettől függetlenül, abban, hogy a  helyi fejlesztéssel kapcsolatos döntéseket depolitizálni kell – tette hozzá Borboly Csaba.

Az ünnepi eseményen a helybéliek mellett jelen volt még Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Balló Zoltán, Újszékely, illetve Nagy Lajos, Románandrásfalva polgármestere, Kincses Kálmán református lelkész, továbbá Benyovszki Lajos es Tóásó László megyei tanácsos is.

Az aszfaltozást értékeli a lakosság, az arra autózók megjegyezték, hogy régi álmuk teljesült. A szerződés értéke összesen több mint 800 ezer lej.

Csíkszereda, 2015. november 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.