fbpx

Folyamatban van a kissolymosi út felújítása

A 134A megyei út kissolymosi szakaszának felújítását tekintette meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke munkatársaival és a helybéliekkel együtt november 18-án, szerdán. A csaknem négy kilométeres szakaszon jelenleg az aszfaltozást előkészítő munkálatok zajlanak, a szerződés értéke több mint négymillió lej. Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere elmondta, reméli, jövő év májusáig járható lesz az útszakasz. Jelezte a lakosság igényét erre, a községvezető kijelentette: összefogással még idén meg lehet oldani Székelyszenterzsébet és Kissolymos között az aszfaltozást. Borboly Csaba úgy látja, jó csapatmunkával jól lehet haladni.

– A megyei tanácsnak most jó csapata van, jó az együttműködés, jó a rendszer, és idén sokat haladtak a karbantartások terén. A lakosságnak igaza van, hogy az út felújítását folytatni kell, ezt a közösségi akaratot érvényre kell juttatni, amihez összefogásra van szükség, nem elég a megyei tanács. Köszönetet mondok a megyei tanácsosoknak, hogy a megye ezen részére is odafigyelnek, amely korábban eléggé el volt hanyagolva. Van perspektíva a folytatásra. Egymást erősítve, segítve kell menni előre – fogalmazott a megyeelnök.

Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke elmondta, örül annak, hogy kezd látszani a térségre való odafigyelés eredménye, és javul a munkálatok minősége, ezért megköszönte az utakért felelős kollégái munkáját. Reményét fejezte ki, jövőre folytatni tudják a szenterzsébeti út felújítását, és arra kérte a lakosságot, problémáikkal keressék meg, és a lehetőségekhez mérten segítenek.

Csíkszereda, 2015. november 18.

 738 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás