fbpx

Regionális hatósággá alakul Hargita Megye Tanácsának közbeszerzési osztálya

Csíkszentdomokos, Csíkkozmás, Tusnádfürdő, Zetelaka, Oklánd, Fenyéd, Bögöz, Székelyvarság és Máréfalva kapott támogatást a megyei tanács július 14-i ülésén

Központosított közbeszerzési egységgé alakul Hargita Megye Tanácsának közbeszerzési osztálya, a regionális szerepre három állami intézmény közül választották ki Hargita Megye Tanácsát. A hatszázalékos áfa-visszaosztásból több csíki és udvarhelyszéki településnek szavazott meg támogatást a megyei tanács július 14-i online rendkívüli ülésén. A nyári karbantartási munkálatok elkezdődtek a megyei utakon, a kaszálást Keresztúr térségében, a kövezést Csíkszéken kezdik, hangzott el a tanácsülésen.

Hargita Megye Tanácsa közbeszerzésekkel foglalkozó csapata kiváló munkájának visszaigazolása, hogy három állami intézmény közül választották ki Hargita Megye Tanácsát a regionális hatóság megalakítására. Ez azt jelenti, több állami intézmény közbeszerzését fogja lebonyolítani a Hargita Megye Tanácsán belül megalakuló egység. Erre vonatkozóan az Országos Közbeszerzési Hatósággal írják alá a protokollt, számolt be Groza Noémi osztályvezető. Borboly Csaba gratulált a csapatnak az elért eredményhez.

Hargita Megye Tanácsa ez alkalommal is döntött a jövedelemadó 6 százalékának elosztásáról, a meghatározott összegekkel csíkszéki és udvarhelyszéki településeket támogatnak.

Csíkszentdomokoson az óvoda napközi otthonná alakul, ehhez van szükség bútorzatra és felszerelésre. Jó hír, hogy van igény a napközi létrehozására, jegyezte meg Borboly Csaba megyeelnök. Csíkkozmás községben a lázárfalvi multifunkcionális ház létrehozását támogatják a 6%-ból, itt orvosi rendelők, közösségi terek kapnak helyet.

Tusnádfürdőnek is szavazatt meg támogatást a megyei tanács, hogy ideiglenesen meg tudják oldani a vízelvezetést Verebesen, ugyanis egy szakaszon az úttestre ömlik a víz. Borboly Csaba hangsúlyozta: a megyei tanács munkatársai által kidolgozott javaslat csupán ideiglenes megoldás, amit tíz napon belül kell kivitelezni, de hosszú távon a teljes rendszert javítani kell.

Zetelaka község a járdák bővítésének munkálataira, illetve az ivó- és szennyvízhálózat bővítésére kapott finanszírozást, Homoródkarácsonyfalván kijavítják az óvoda kerítését. Fenyéd községben a 13A jelzésű megyei út mentén folytatódik a járdaépítés, ezenkívül a helyi óvoda bútorzatának és felszerelésének beszerzését támogatja Hargita Megye Tanácsa. Bögöz községben a csatornahálózat kiépítésére igényeltek finanszírozást, Székelyvarság pedig útfelújításra, amely beruházásnak turisztikai hozadéka is van, hangsúlyozta Borboly Csaba. Máréfalván pedig folytatják a járdaépítést és annak telekkönyvezését.

Hargita Megye Tanácsának küldöttsége jövő héten eleget tesz a magyarországi testvérmegye, egy tolnai megyei meghívásnak, ahol szakmai tapasztalatcserén vesznek részt az agráripar és az élelmiszeripar területén, illetve egy Hargita megyét bemutató standon állítják ki a Székely termékeket, hangzott el a tanácsülésen.

A döntéshozó testület aktualizálta a megyei tanács beruházási listáját annak érdekében, hogy a finanszírozások folyósításától függetlenül folytatni tudják a munkálatokat a megyei utakon. A nyári karbantartás keretében Csík térségében kezdődik a kövezés, a megyei utak menti kaszálást pedig Keresztúr térségében kezdik, majd Udvarhely és Gyergyó térségében folytatják.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/191521096262158

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.