fbpx

Rend, tisztaság és jó körülmények fogadtak a lókodi öregotthonban

Folyamatos ellenőrzéseket tartanak megyeszerte a szociális ellátórendszerben

Az elmúlt időszakban több egyeztetésre és megbeszélésre is sor került a Hargita megyei szociális ellátórendszerben történt ellenőrzések kapcsán. A gyermekotthonokat érintő kérdések tekintetében a napokban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kereste fel javaslataival a prefektúrát, ahol a nyitottság és a kompromisszumkészség jegyében tárgyaltak.

Petres Sándor prefektust arra kérték, hogy lehetőségeikhez mérten és a hatáskörüknek megfelelően, a jövőben vegyék figyelembe az ellenőrzések során azokat a javaslatokat, amelyek főként azt hangsúlyozzák, hogy egy-egy ilyen ellenőrzés alkalmával a gyerekek a legkevésbé sérüljenek, ne történjenek visszaélések, ne sérüljenek személyiségi jogok és mindig a törvény szerint járjanak el.

Részletek itt: https://web.facebook.com/borbolycsaba/posts/pfbid0StWaHwf7uT2S5DBxe82fgY9Km84EhJVSakxyx9Qdrma3Mq2yZU5d9vqwucYZWuFul  

Ezek az ellenőrzések nem csak a gyerekotthonokat, hanem az öregotthonokat is érintik, éppen ezért igyekszünk minél több helyszínre ellátogatni.

A lókodi Kiss Rozália Ökumenikus Öregotthon az unitárius templom szomszédságában található, egy nyugodt és szép környezetben. Az ott történt ellenőrzések azonban nyugtalanságot szültek, az alkalmazottak, akik amúgy is embert próbáló munkát végeznek, félnek és bátorításra van szükségük.

Azt szeretnénk, amit a tegnap a prefektúrán is kértünk, az ellenőrzés legyen humánus, erre figyeljenek oda. Ott, ahol embereket ápolnak és vigyáznak rájuk, tartsák ezt tiszteletben, vigyázzunk egymás méltóságára, senki se viselkedjen úgy, mintha bűncselekményről volna szó – hangsúlyozta Borboly Csaba, aki szerint ezekben az intézményekben minden rendben van.

Ezzel egyidejűleg a megyeelnök felhívja a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy körültekintéssel közelítsük meg a témát, ne legyen cél a szenzációhajhászás! Nem tesz jót sem a támogatók körében, sem a hozzátartozók szempontjából, ha nem a valóságot közvetítik!

Ne keltsünk fölösleges pánikot! Az ilyen típusú intézményekben az államtól kapott támogatás nagyon kevés, ha csökken a bizalom, nehéz helyzetbe kerülhetnek!

Figyeljünk a szociális területen dolgozókra és óvjuk meg őket a fölösleges pánikkeltéstől, hogy munkájukat, hivatásukat megfelelően tudják végezni.

A helyszínen készült élő videót itt tekinthetik meg: https://web.facebook.com/borbolycsaba/videos/715467020592083

Kép forrása: http://www.lokodioregotthon.ro/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.