fbpx

Részvételi költségvetés negyedik szakasza Hargita megyében: elindult a szavazás

Egymillió ok újra, hogy beleszólj!

Augusztus 12-én megnyílt a szavazás Hargita megye  első részvételi költségvetésének ötleteire, harminc nap után pedig eldől, hogy a 22 érvényesített projekt közül melyet vagy melyeket valósítja meg Hargita Megye Tanácsa.

A megadott határidőig 40 ötletet nyújtottak be a Hargita megyeiek arra, hogy az egymillió lejes keretből Hargita Megye Tanácsa mit hozzon létre.

Az erre a célra kinevezett bizottság az elmúlt időszakban megvizsgálta, hogy az adott javaslat, vagy legalább annak egy része, megvalósítható-e a rendelkezésre álló forrásból, megfelel-e az érvényben lévő műszaki vagy egyéb előírásoknak, terveknek, jogszabályoknak, és nem ellentétes-e a megyei tanács által kitűzött célokkal.

A 22 érvényesített projektre előzetes regisztrálás után szavazhatnak a Hargita megyeiek szeptember 11-ig, a szavazás egy szakaszban történik, és a platformon regisztráltak csak egy projektre szavazhatnak. A regisztrációhoz szükséges a név, lakcím, felhasználónév, jelszó és email cím megadása.

A nyertes projekteket a szavazatok számának sorrendjében választják ki, projektkategóriától függetlenül az egymilliós keretösszeg felhasználásáig. Hargita Megye Tanácsa fenntartja a jogot a becsült összeg csökkentésére az utolsó nyertes projekt esetében a részvételi költségvetés keretének kimerüléséig. Eredményhirdetésre szeptember 12-én kerül sor.

A regisztráció és a szavazás a következő felületen lehetséges: https://hargitamegye.ro/reszveteli-koltsegvetes/.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.