fbpx

segitunk.online – Hargita megye egész területén

A segitunk.online oldalon jelentkezhet bárki önkéntesnek, aki a rászorulók megsegítéséért szeretne tevékenykedni. Ugyanitt lehetőség van adományozásra is. Ezen a felületen lehetőség nyílt az önkéntes segítők hálózatának megszervezésére egész Hargita megyében, miután Hargita Megye Tanácsa együttműködési megállapodást kötött a Székelyudvarhelyen Szőke László újságíró által kezdeményezett és megalkotott internetes oldal kiterjesztésére. A felület elsődleges célja a gondoskodás a 65 évnél idősebbekről, illetve bárkiről, akinek szüksége van rá.
– Amikor elkezdődött a szükségállapot, akkor sok helyi önkéntes és önkéntesen szerveződő jó kezdeményezés jött létre, ezeket próbáltuk kiterjeszteni az egész megyére, hiszen ami egy településen jól működik, és látszik, hogy az emberek számítanak rá, azt megéri a megye többi lakójának is a rendelkezésére bocsátani. Éppen ezért a Székelyudvarhelyen Szőke László által kezdeményezett és megalkotott segítünk.online oldalt egy együttműködési megállapodás alapján az egész megyére kiterjesztjük, ami abban nyújt segítséget, hogy mindazoknak, akiknek szükségük van akár a mindennapi élelem beszerzésére, akár gyógyszereknek a házhoz szállítására, akár lelki gondozásra, de más dolgokra is, lehetségük legyen igényelni ezeket – fejtette ki Bíró Barna Botond. A megyei tanács alelnöke hozzátette, hogy ez a felület megkönnyíti a munkájukat, hiszen térképre kerül minden önkéntes, aki bejelentkezik. – A térképen megtekinthetők már a megye gyógyszertárai, az élelmiszerüzletek, és az oldal telefonról is elérhető. Emögé komoly humánerőforrást állítottunk, van diszpécserszolgálat, amely az ügyvivőknek továbbítja a beérkezett igényeket, akik az önkéntesekhez kapcsolják azokat. Megpróbáljuk minél gyorsabban összekapcsolni a keresletet és a kínálatot – mondta el az alelnök.
– Hisszük azt, hogy ebben az időszakban nagyon fontos az egymásra figyelés, a gondoskodás, a jó szó, egy jó cselekedet, netán a kétkezi segítség azoknak, akik most egymagukban nehezen tudják megoldani a napi gondjaikat, problémáikat – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. – Ugyanakkor most mindenkinek lehetősége van valamilyen szinten segíteni. Gondolnunk kell azokra is, akik távoli falvakban élnek, idősek, vagy esetleg egyedül vannak egy tömbházban. Azt gondolom, most, húsvét után, az újjászületés, az újrakezdés időszakában hitünkben megerősödve mindannyiunk számára van erő, van akarat, hogy tegyünk egymásért. Meggyőződésem, hogy ez az oldal nemcsak a járvány idején lesz hasznos, ezt a továbbiakban is működtetni szeretnénk, de most, amíg sok emberre és sok segítséget nyújtó kézre van szükség, arra bátorítunk mindenkit, aki tenni akar, főleg a 65 év fölötti korosztály érdekében, hogy jelentkezzen be önkéntesnek ezen az oldalon. A helyi önkéntes tűzoltó-egyesületek, a helyi civil szervezetek tagjai, a helyi polgárőrségek és mindenki, aki úgy érzi, hogy tehet és tenni akar ebben a nehéz időszakban, azt nagy szeretettel és örömmel várjuk.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.