fbpx

Bejelentette a 9. katonai rendeletet a belügyminiszter

Újabb 14 napra felfüggesztik Románia és több ország között a repülőjáratokat április 18-tól – jelentette be Marcel Vela belügyminiszter a legújabb, 9-es számú katonai rendelet előírásait ismertetve. A csütörtök esti tájékoztatón elhangzott, melyek ezek az országok: Ausztria, Belgium, Svájc, USA, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Hollandia, Törökország, Irán. Ugyanez a felfüggesztés Románia és Olaszország között április 19-től érvényes, április 21-től pedig Románia, valamint Franciaország és Németország között. Kivételt képeznek a humanitárius, áruszállító, valamint az állami gépek.

A román–magyar határral kapcsolatos intézkedés mintájára a román–bolgár határ 30 km-es sávjában élő, a szomszédos országban dolgozó munkavállalóknak sem kell elkülönítésbe vonulniuk, ha tünetmentesek. Az  élelmiszerpiacok nyitva maradnak, ha betartják az előírásokat, ugyanakkor feloldották az előző katonai rendeletben előírt gabonaexport-tilalmat.

A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a vörös övezetnek számító országokból hazatérők hatósági karanténba kerülnek, és csak akkor vonulhatnak otthoni elkülönítésbe, ha már beteltek a helyek az intézményes karanténközpontokban.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.