fbpx

Sikeres EU-s pályázat a Hargita megyei speciális oktatás fejlesztésére

Csaknem 3,7 millió lejből újítják fel Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Oklándi Inkluzív Oktatási Központot. Jelenleg az iskolában 52 tanuló részesül speciális nevelést igénylő oktatásban. A Regionális Operatív Program (POR) kiírására Hargita Megye Tanácsa tette le a támogatási igényét, miután konzultált a szülőkkel, pedagógusokkal, az intézmény vezetőségével és az oktatási minisztériummal.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a sajátos oktatásra egyre nagyobb igény van megyénkben, amelyet több szülő és pedagógus is jelzett, a most megnyert támogatásból pedig bíznak benne, hogy az oktatási központ egész Hargita megyéből tudja majd fogadni a gyerekeket.

Mag István igazgató hozzátette, lassan egy évtizedes álmuk egy olyan iskola, amely biztonságos körülmények között biztosítja az oktatási tevékenység korszerű szinvonalát és feltételeit, amely most megvalósulni látszik.

Az összegből két épületet újítanak fel, amelyeket még az 1930-as években építettek. A felújítás részeként ugyanakkor új felszerelésekkel is bővül az iskolaközpont. A jobb kihasználhatóság érdekében néhány helyiséget újra felosztanak és a bejáratokat is akadálymentesítik. Az osztálytermek, irodák, tanintézményekben használatos speciális bútorzatot is vásárolnak.

Csíkszereda, 2020. december 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.