fbpx

Frissítették a járványügyi kockázatot jelentő országok listáját – újraindulnak a repülőjáratok Románia és az Egyesült Királyság között

Az országos vészhelyzeti bizottság  vasárnapi döntése értelmében január 4-én, hétfőn este hét órától újraindulnak a repülőjáratok Románia és az Egyesült Királyság között. Frissítették a járványügyi kockázatot jelentő országok listáját is. A határozat szerint minden utas, aki Nagy-Britanniából vagy Észak-Írországból Romániába érkezik 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-gyorstesztet vagy PCR-tesztet kell felmutasson. A 14 napos karantén minden Egyesült Királyságból Romániába érkező utasra vonatkozik, kivételt képeznek: a 2,4 tonnásnál nagyobb teherautók sofőrjei, a 9 személyesnél nagyobb személyszállító autók sofőrjei, azok a személyek, akik az előbb említett kategóriájú járművek vezetésének céljával, munkaügyben érkeznek az országba, bármilyen úton, a pilóták és a repülők személyzete, azok, akik csak átutaznak Románián, abban az esetben, ha a belépéstől számított 24 órán belül elhagyják az országot, a diplomáciai szolgálatot teljesítők, és azok családtagjai.

A járványügyi kockázatot jelentő országok listája, mely január 4, 18 órától érvényes itt olvasható. Aki ezekből az országokból érkezik Romániába, annak 14 napos karanténba kell vonulnia.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.