fbpx

Sikeres volt a többéves kihagyás után megszervezett Kerge Olimpia

Közel háromezren vettek részt március 7-én, szombaton a Hargitafürdőn 9 év kihagyás után újból megrendezett Kerge Olimpián az Ózon sípályán és a hozzá tartozó téren, az Olimpiai faluban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a szervezési munkák oroszlánrészét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás Hargita Megye Tanácsával, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatával, a Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzatával és az Ózon szállodával közösen végezte. Kitűnő időjárás mellett egész napos programot ajánlottak a résztvevőknek.

Dr. Veress Albert pszihiáter nyitotta meg az 5.1. Monster Kerge Olimpiát, majd meggyújtotta az olimpiai lángot. Ezt követően elkezdődött a snowtube verseny, de volt snowmobile bemutató, asszonycipelés, fürdőkáddal való ereszkedés, majd a leglátványosabb program, a kerge mobilok vetélkedője, ahol 15 csapatot díjaztak, egy csapat esett ki a versenyből a kettétört járgánya miatt. A vetélkedőt a minden olimpián résztvevő címvédő madéfalvi csapat nyerte egyedi és kreatív ötletével: a közel 3 méteres járgányukon bemutatták az angyalokat, az ördögöket, Szent Pétert a mennyország kulcsával, de megjelenítették a kaszást, Bin Ladent, Sztálint, Hitlert és az ördögkölyköket, akik egy óriási üstben ereszkedtek le, amely alatt égett a tűz.

A kergeépítményeknek köszönhetően talán idén volt a leglátványosabb a rendezvény, hiszen a lyamaikai bobcsapat utánpótlása, a pöttyösök, a börtönlakók, a Dubai-Csicsó airline, a régi motorosok és társaik mind komoly járgányokkal vettek részt. Látványos volt a díjazás is, ahol a Vitos Kerámia Kft. által erre az alkalomra kézzel készített kupa mellett a fődíj egy fekete bakkecske volt a csíkcsicsói közbirtokosság jóvoltából. A díjkiosztáson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a madéfalviaknak és mindenkinek, aki ötletével, kreativitásával hozzájárult a jó hangulatú rendezvényhez.

A versenyszámok után szabadtéri koncerteken, stand up comedy-n, valamint retro és house party-n szórakozhattak a jelenlevők.

Több országos sugárzású médiaorgánum képviselői is tudósítottak a rendezvényről, amelynek köszönhetően más vidékekre is eljut Hargitafürdő híre, amely nagyban hozzájárul a turisták vonzásához.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a támogatóknak. A sikeres rendezvényt folytatják, már meg is egyeztek a következő olimpia időpontjában, amelyet 2016 márciusának első hétvégéjén tartanak meg, számolt be Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.

A fotókat Miklós Csongor készítette.

Csíkszereda, 2015. március 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.