fbpx

Sikertörténet a tusnádfürdői wellnessközpont

Egy éve nyitotta meg kapuit a tusnádfürdői wellnessközpont, ebből az alkalomból sajtótájékoztatón számolt be a létesítmény működéséről Albert Tibor polgármester, a központ vezetői és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a központban, december 18-án. A városvezető kiemelte, a wellnessközpont a település és egész Székelyföld büszkesége, amely messze földre elviszi a hírét, hiszen egy év alatt közel százezer látogatója volt, köztük sokan külföldről.

– Egy új vállalkozás elindítása mindig nehézségekkel jár, a személyzetet is rá kellett hangolni az új tevékenységre, éppen ezért köszönöm a vezetőknek a szakszerű munkát, amelynek nyomán 18 helybeli embernek tudunk munkát biztosítani közvetlenül. Viszont közvetetten még több gazdasági vonzata van a létesítménynek, hiszen a százezer látogatóból számos vendég több napot töltött a településen, hozzájárulva ezzel a vendégéjszakák számának növekedéséhez is. Elnézést kérek azokért a helyzetekért, amikor korlátozni kellett a belépést, és emiatt várakozniuk kellett a vendégeknek, azonban a létesítmény befogadóképessége korlátolt, 250 főt tudunk fogadni, efölött már kényelmetlen lenne mindenkinek. A legnagyobb öröm, hogy a létesítmény nyereséges, így nincs szükség külső források bevonására a működtetéshez  – emelte ki a polgármester megköszönve a megyei tanács támogatását, amely révén egy évvel ezelőtt meg tudták tenni az utolsó lépéseket is a létesítmény megnyitásához.

Borboly Csaba elmondta, Székelyföld egyik kistigriseként jellemezné a beruházást, hiszen  a nagyok harcában egy aránylag kis önkormányzat is képes komoly eredményeket felmutatni mind munkahelyteremtésben, mind a térség gazdaságfejlesztésében.

– A szinte egysíkúvá váló fürdőturizmust, amely csak a nyugdíjasokat célozta meg, a városnak sikerült bővítenie, a sípályától kezdve a fürdő kialakításáig és további projektek, fejlesztések megvalósításával. Azért tartottuk fontosnak, hogy odaálljunk a beruházás mellé, mert Székelyföldön szükség van a kézzelfogható, helyben megtekinthető jó példákra, mert amit nem látunk, abban kevésbé hiszünk. Több hasonló projekt indult el az utóbbi időben, amelyek adott pillanatban megtorpantak, éppen ezért fontos a tusnádfürdői siker, főleg, hogy a menedzsment nyereségesen működteti a létesítményt. Szeretnénk befejezni a parajdi wellnessközpontot, a parajdiak számára is jó példa lehet a tusnádfürdői, hiszen látszik, hogy helyi céggel, helyi emberekkel eredményesen lehet működtetni egy ilyen fürdőbázist. Ugyanakkor Borszéken is szeretnénk befejezni a létesítményt, és Székelykeresztúron, a Sóskútfürdőn is vannak elképzelések. Ha ki tud épülni egy jó székelyföldi programkínálat, a szabadidő eltöltésére alkalmas ajánlatcsomag, akkor ezek a fürdők egymást tudják erősíteni, a vendégéjszakák számát tudják növelni, hiszen a megye adottságai lehetővé teszik a turisták idevonzását. Addig is, amíg nincsenek Hargita megyét érintő autópályáink, a belföldi turizmust kell megerősítenünk, ugyanakkor szemléletváltásra van szükség, hogy a helyiek ne távoli helyekre utazzanak sok időt és pénzt költve, hiszen itthon is kiváló lehetőségek vannak a kikapcsolódásra, amelyekkel egyben a helyi gazdaságot támogatjuk – emelte ki Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2014. december 18.

 806 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás