fbpx

Sportfelszerelésekkel gazdagodtak a labdarúgók

Július 21-én, szombaton a csíkszentmihályi focipályán átadásra kerültek azok a sportfelszerelések valamint edzéshez szükséges segédeszközök, amelyeket Hargita Megye Tanácsa támogatásával vásárolt a Csíkszentmihályi Törekvés Sportegyesület a felnőtt és utánpótlás csapatnak a Sportfelszerelések vásárlása a Csíkszentmihályi labdarúgóknak című sport program keretén belül.

Fodor Zoltán pályázati felelős, a sportegyesület vezetője az átadáson elmondta, hogy az elmúlt években a IV., majd az V. ligában szerepelt a felnőtt csapat. Az utánpótlás képzés több évig szünetelt. A tavaly tavasszal a Székelyföldi Labdarugó Akadémia kezdeményezésére utánpótlás képzést indítottunk 60 csíkszentmihályi, ajnádi és vacsárcsi gyermeknek. Jelenleg 3 korosztályban 6-12 éves gyerekeknek hetente két edzést tart Németi Zsolt edző.

foci2

Az átadáson jelen volt Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta, hogy azok a fiatalok, akikben már gyerekkorban kialakul a sport, a mozgás iránti szeretet, sikeresebb, fegyelmezettebb felnőttek lesznek, és meggyőződése, hogy Csíkszentmihály ifjúsági focicsapatának tagjai egytől egyig egészséges és sikeres felnőtté válnak majd. Az elnök arra bíztatott mindenkit, hogy kövessék a példájukat. mert Hargita Megye Tanácsa mindig támogatni fogja azokat a kezdeményezéseket, melyek az ifjúság érdekeit szolgálják.
Az eseményen részt vett Szentes Antal megyei tanácsos és Dobos László Csíkszentmihály község alpolgármestere.

foci3

A sportfelszerelések átadása után a gyerekek vették birtokba a focipályát, ugyanis első alkalommal került sor Törekvés kupára Csíkszentmihályon. A rendezvényen részt vett Csíkszépvíz U8 és U10-es csapata, Csíkszentdomokos U8-as csapata valamint a házigazda U8, U10 , U12-es csapatai. A bajnokság végén minden gyereket éremmel jutalmaztak a szervezők. (Fodor Zoltán)

Borboly Csaba Facebook bejegyzése az eseményről itt tenkinthető meg.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.