fbpx

Hans Klemm amerikai nagykövet Hargita Megye Tanácsához látogatott

Hans Klemmt, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetét fogadta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszeredai megyeházán július 23-án. Az Egyesült Államok nagykövete egy hivatalos körút alkalmával látogatott Csíkszeredába.

A találkozón a két elöljáró több országos témáról és kihívásról is beszélt, ezek között a magyar kisebbség helyzetéről és képviseletéről Romániában. Terítékre került a magyar nyelv használata az oktatási rendszerben és az igazságszolgáltatásban. Borboly Csaba bemutatta a megye gazdasági helyzetét, és kiemelte az infrastukturális beruházások hiányát. Továbbá kifejtette az autonómiaigényt és a helyi döntéshozatal növelésének igényét.

Hans Klemm nagykövet megköszönte Borboly Csabának a tartalmas beszélgetést, és azt mondta, korábbi látogatása alkalmával egy valós képet kapott a Hargita megyei helyi közösségek értékeiről, ami felkeltette az érdeklődését a térség iránt, és elfogadta Borboly Csaba meghívását, hogy a következő hónapokban visszatérjen a megyébe.

Csíkszereda, 2018. július 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.