fbpx

Squashkupát szerveznek Csíkszeredában

A squash vagy fallabda mint sportág népszerűsítése a célja annak a többnapos megmérettetésnek, amelyet Hargita Squash Kupa néven szerveznek augusztus 21–23. között a csíkszeredai Nagymező utcában található pályán (a taplocai teniszpályáknál). A versenyre meghívást kaptak a Romániában és Magyarországon bejegyzett összes klub tagjai, ismertették a helyszínen kedden, augusztus 18-án a helyi sajtó jelenlétében. A rendezvény fő támogatója Hargita Megye Tanácsa, amely sportpályázatán keresztül 14 599,70 lejjel járul hozzá a költségekhez, ezzel együtt pedig a sportág népszerűsítéséhez.

– A verseny célja, hogy népszerűsítsük a squasht Csíkszeredában és a megyében is, mivel egy dinamikus, állóképességet és jó technikai tudást igénylő sportágról beszélünk, amely jelentősen megdolgoztatja a szívet és az érrendszert. Ezek alapján méltán építhető be a egészségmegőrző, illetve a hivatásos sportolókat segítő mozgásprogramok tárházába – hangsúlyozta Szász László, a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület elnöke. Hozzátette: a squash remek lehetőség a fizikai erőnlét megőrzéséhez a hosszú hargitai telek idején is.

Mint ismeretes, februárban avatta fel Hargita megye első minősített fallabdapályáit a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület, amelyekről a Román Squashszövetség képviselői kijelentették, hogy az ország két legjobb minőségű pályájáról van szó.

Szász László kiemelte, hogy ezáltal Csíkszereda és így Hargita megye bekapcsolódhatott egy új országos sportmozgalomba. A kupán felnőtt kategóriában részt vesz a 15 éves  országos junior bajnok Szász Kincső is,  a csíkszeredai lány egész nyáron készült a Hargita Kupára.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a sajtótájékoztató előtt kipróbálta a squashpályát. Szerinte Szász László mint vállalkozó és mint sportszervező bebizonyította, hogy itthon is lehet fejlődést elérni lépésről lépésre, és üzleti nyereségének egy részét visszafordítja a sportba, egyúttal üzen az üzleti világnak, hogy érdemes Csíkszeredába jönni.

– A Hargita Squash Kupa térségünk hírnevét növeli, amiért minden elismerésem a szervezőknek – nyilatkozta a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységeket támogató pályázati programjának a keretösszege a 2015-ös évben jelentősen növekedett, a tavalyi 270 000 lej helyett idén már 350 000 lej, a versenysportok kategóriában a maximális lehívható összeg pályázatonként 20 000 lej.

 

Csíkszereda, 2015. augusztus 18.

 713 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...