fbpx

Súlykorlátozást vezetnek be a décsfalvi hídon és sürgős intézkedéseket hoznak a javításra

Súlykorlátozást vezetnek be a décsfalvi hídon, és ezúton is felhívják a lakosság figyelmét, hogy közlekedjenek óvatosan. Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsa elnökének jelezték a meghibásodást a közösségi oldalán, így a bejelentésnek köszönhetően azonnal tudtak lépni az ügyben és sürgősségi intézkedéseket eszközölni. Az augusztus 30-i helyszíni terepszemlén Borboly Csaba megyeelnök mellett jelen voltak a megyei tanács illetékes munkatársai, Nagygalambfalva polgármestere, Gyerkó Levente, Bögöz polgármestere és alpolgármestere, Farkas Mózes, illetve Szilágyi Ferenc, valamint Incze Csongor és Sándor György megyei tanácsosok.

A híd javítása elhúzódott, mert mostanig vártak, hogy legyen erre uniós finanszírozás, illetve kapják meg a dokumentációt. A megyei tanácsnak Borboly Csaba által koordinált fejlesztésekkel foglalkozó részlege ma, augusztus 30-án kapta meg a híd szakértői jelentését a kiszállás alkalmával, amelyben látszik, hogy jelentős a meghibásodás, és már tavaly ősszel, amikor az a megyei tanácshoz került, sürgős intézkedésekre lett volna szükség, hiszen fennáll a beszakadás veszélye.

A híd ellenőrzésére kérték fel a megyei rendőrséget, és holnap, augusztus 31-én rendkívüli vezetőségi ülést tartanak a megyeházán, hogy minél előbb tudjanak nekifogni a híd feljavításának, amit saját pénzből finanszíroznak, tette hozzá Borboly Csaba. Beszámolt: napokon belül rendkívüli tanácsülésen pénzt csoportosítanak át ezekre a munkálatokra, hogy elindítsák a híd építésének folyamatát.

Hargita Megye Tanácsa ezúton is felhívja a teherszállítók és busztársaságok figyelmét, hogy 3,5 tonna feletti járművekkel ne használják a hidat, mert beremeg, és bármikor nagyobb gondot okozhat. Most kitáblázzák, kijelölik, lezárják a fél sávot, és kérnek mindenkit, hogy ügyeljenek az elemekre, ne tűnjenek el, mert óriási veszélyt jelentenek.

Borboly Csaba ezúton is köszöni a közösségi oldalán kapott bejelentést, és ennek kapcsán kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos és hasznos a lakossággal így kialakított élő kapcsolat. A tegnap este érkezett bejelentésnek köszönhetően (https://www.facebook.com/groups/772723209471669/?fref=ts ) tudtak ma sürgős intézkedéseket hozni, hiszen nincs arra fizikai idő, hogy a megye minden útját bejárják. Egyetlen munkatárs van több száz kilométer udvarhelyszéki útra, így lehetetlen azokat végigjárni, ezért kéri továbbra is a lakosság közreműködését. Nagyon fontosak a lakosság által tett jelzések, és a közösségi oldalon létrejött állandó kapcsolat. A megyeelnök arra kéri a lakosságot, hogy a jövőben is jelezzenek és írják meg ötleteiket.

Minderről Borboly Csaba helyszíni élő bejelentkezésében is beszámol:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1367204686660244/

Csíkszereda, 2017. augusztus 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.