fbpx

Súlyos károk Csíkszentmártonban az esőzéseket követően

A tegnap lehullott jelentős mennyiségű csapadék megnövelte az alcsíki térség vízhozamát. Csíkszentmártonban a 123-as megyei út aszfaltburkolata is megrongálódott, Úzvölgye fele pedig egyelőre nehézkes a közlekedés. Hargita Megye Tanácsa felkérte a karbantartással megbízott céget a törmelék eltakarítására az úttestről, az önkéntes tűzoltók a hivatásos egységekkel szorosan együttműködve igyekeznek segíteni. Hargita Megye Tanácsa munkatársai is jelen vannak a helyszínen, felmérik a károkat és igyekeznek beavatkozni, ahol ez lehetséges.

Borboly Csaba bejegyzése alatt folyamatosan közzéteszi a friss információkat és a közösség összefogását is kéri, annak érdekében, hogy mindenki lehetőségeihez mérten segítsen a helyzet megoldásán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1430569920418740/

Hargita Megye Tanácsa apparátusa ma soron kívüli vezetőségi ülést is tart az ügyben.

Becze István megyei tanácsos a helyszínről elmondta, hogy Csíkszentmártonban az elmúlt években még nem okozott ennyi kárt árvíz. Több háztartásba bejutott a víz, állatokat és vagyontárgyakat sodort magával a víz. A megyei tanácsos beszámolója szerint minden település önkéntes tűzoltó egyesületének segítségére számítanak, az erőforrásokat a napokban Csíkszentmártonba kell csoportosítani.

Csíkszereda, 2019. június 18.

 803 total views,  2 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás