fbpx

Sürgősségi beavatkozással biztosítják egyes Hargita megyei térségek elérhetőségét

Eljárási kiigazítást hagyott jóvá tizennégy kistérség (lot) esetében a fellebbezéseket elbíráló országos tanács (CNSC), válaszként a Multipland Kft. óvására a téli karbantartására vonatkozóan. Az eredményt ma, november 21-én tették közzé, az eljárás ideje alatt rendkívüli időjárási körülmények esetén a beavatkozást szakcégekkel kötött szerződések révén biztosítja Hargita Megye Tanácsa, valamint saját gépparkjával lép közbe a szóban forgó részek járhatóvá tétele érdekében, illetve az érintett polgármesteri hivatalok együttműködésére is számítanak.

– Ismételten tájékoztatjuk a lakosságot, hogy probléma esetén hívják Hargita Megye Tanácsa készenléti szolgálatát a 0266 207 774 telefonszámon, ahol az utakért felelős kollégák személyesen válaszolnak, vagy a 112 sürgősségi hívószámon kérjenek segítséget. Továbbra is várjuk a bejelentéseket a közösségi médián keresztül is, hisz az eddigi tapasztalat, hogy gyorsabban be tudunk avatkozni, ha időben érkeznek hozzánk az információk – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök.

Mint korábban beszámoltunk, a megyei tanács májusban elkezdte a téli karbantartásra a felkészülést, de a közbeszerzést hátráltatja a bürokratikus folyamat. Az erről szóló közlemény az alábbi linken olvasható:

http://hargitamegye.ro/hirek/majusban-elkezdte-a-teli-karbantartasra-a-felkeszulest-a-megyei-tanacs.html

Csíkszereda, 2017. november 21.

 361 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...