fbpx

Székely termék lett a Székely könyvtár-sorozat

A kedden délután ünnepélyesen átadott Kájoni János Megyei Könyvtár új székhelyén mutatták be december 19-én, szerdán délután a száz kötetesre tervezett Székely könyvtár újabb öt kötetét.

Házigazdaként Kopacz Katalin könyvtárigazgató köszöntötte a Hargita Kiadóhivatal szerkesztőit, a nagy számú érdeklődőt és az est díszvendégét Farkas Árpád költő személyében.

 „A Székely könyvtár újabb öt kötetének bemutatója különös öröm mindannyiunk számára, köszönet illeti a szerkesztőket, korrektorokat és mindazokat, akik hozzájárultak az újabb kötetek kiadásához. Általa fel tudjuk mutatni értékeinket, amelyekre büszkék vagyunk” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki arra biztatta a Hargita Kiadót, hogy folytassa a megkezdett munkát.

Lövétei Lázár László, a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztője a sorozat indulásáról számolt be: „Három évvel ezelőtt Ferenczes Istvánnak jutott eszébe, hogy milyen jó volna a székely-magyar kultúra alapműveit összegyűjteni egy sorozatban. Ezt a kezdeményezést karolta fel a megyei tanács, valamint Kurkó Árpád, a Hargita Gyöngye Rt. tulajdonosa.” A főszerkesztő örömének adott hangot, hogy immár a sorozat is elnyerte a Székely termék védjegyet, mint szellemi termék.

Fekete Vince Farkas Árpád válogatott versei kötetének szerkesztője méltatta a sepsiszentgyörgyi költőt. Az est díszvendége kis ízelítőt nyújtott a kötetben fellelhető versekből. Elmondta: verseit azért nem datálta, mert aktualitásukat ma is vállalja, minden sorát időszerűnek érzi.

A Székely könyvtár sorozat most megjelent kötetei: Apor Péter: Metamorphosis Transylvaniae, Benedek Elek: Székely népmesék, Tamási Áron: Ábel az országban, Zsögödi Nagy Imre: Följegyzések, Farkas Árpád: Válogatott versek 

A kötetek ára egyenként 35 lej, azoknak, akik előfizetnek kedvezményesen 25 lej.

 

Csíkszereda, 2012. december 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.