fbpx

Székely termékek a IV. Temesvári Magyar Hagyományok Napján

Az RMDSZ Temes Megyei Szer­vezete és a Bánsági Közösségért Egye­sület negyedik alkalommal szervezi meg 2017. június 25-én, vasárnap, 14 órá­tól a a IV. Temesvári Magyar Hagyományok Napját a „LA CĂPIȚE” nyárikertben.

Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programja jóvoltából, együttműködve a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel ha­gyományos székely termékek bemuta­tására és vásárára is lehetőség nyílik a helyszínen.

Három Székely termék védjeggyel rendelkező termelő kínálja portékáját: Bálint András Firtosváraljáról lekvárokkal és szörpökkel lesz jelen, míg Székelyudvarhelyről Szőcs Levente és Kovács Attila méz és méhészeti termékekkel képviseli megyénket. A helyszínen lehetőség lesz megkóstolni a különböző szörpöket, lekvárokat és mézeket.

A program részeként fellépnek a temesvári Bokréta és Eszterlánc hagyományörző csoportok, valamint a dettai Reviczky Gyula Egyesület dalosköre.

– Öröm és megtiszteltetés számukra, hogy olyan termelőket mutathatunk be, amelyek térségünket, Hargita megyét képviselik, hisz napjainkban az egészséges, biotermékek egyre inkább felértékelődnek és családoknak biztos megélhetést jelent a gazdálkodás – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. június 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.