fbpx

Rekordidő alatt sikerül beavatkozni Hidegségben

Kevesebb mint egy hét leforgása alatt, sürgősségi eljárással sikerült kivitelezőt találnia Hargita Megye Tanácsának a 127A jelzésű megyei út hidegségi szakasza helyreállítására. A június 6–10. közti esőzések következtében 300 méteres hosszúságban beszakadt az egyik közlekedési sáv, mivel alámosta a patak. A megyei tanács, az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU Olt) és a prefektusi hivatal tagjaiból összeálló eseti bizottság múlt csütörtökön értékelte ki a helyzetet, és pénteken elkezdték a meghívásos eljárást, amely a törvény szerint két helyi, lehetőleg terepismerettel rendelkező céggel való tárgyalást jelenti. Június 21-én ültek le tárgyalni, és még aznap kiválasztották a kivitelezőt, amellyel csütörtökön aláírják a szerződést. Így aznap nekifoghatnak a helyreállításnak, amely az úttest és a patakpart megerősítését jelenti.

A jelenlegi bürokratikus rendszerben nehéz nagyon gyorsan javításokat végezni az utakon, éppen ezért számít nagy szónak Borboly Csaba megyeelnök szerint a most lefolytatott sürgősségi eljárás.

Korábban, más utaknál sajnos nem sikerült ilyen hamar beavatkozni, a mostani esetből viszont az a tanulság, hogy ha mindenki keményen odaáll, ez lehetséges – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

A 127A út egyébként szerepel azon a listán, amelyet a tavaly nyári esőzések következtében megrongálódott utak helyreállításáról állítottak össze. A hidegségi út esetében nemrég járt le a tervezésre kiírt közbeszerzés ajánlattevési határideje, jelenleg a beérkezett hét ajánlat kiértékelése folyik, és a szerződéskötéstől számítva 150 nap áll a tervező rendelkezésére.

Csíkszereda, 2017. június 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.