fbpx

Székely termékek kerülhetnek a magyarországi Union Coop üzleteibe

Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye testvérmegyei kapcsolatának eredményeként Csíkszeredába látogatott a magyarországi Union Coop üzletlánc vezetősége Baz megye önkormányzata képviseletének kíséretében szeptember 2-án, hogy a megyeházán a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezésével tartott termékmustra során székely termékeket tekintsenek és kóstoljanak meg, ezáltal felmérve a jövőre vonatkozó üzleti lehetőségeket. A mustrán olyan Székely Termék védjeggyel rendelkező termelők vettek részt, akik külföldi értékesítésben érdekeltek.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke kifejtette, összefogásban kell megpróbálják a helyi termelők termékeinek értékesítését, mert a tudatos élelmiszer kiválasztásának az időszaka következik, ha hisznek abban, hogy hagyományosan és adalék elemek nélkül is lehet és érdemes dolgozni. A helyben készült termékek felé fog elfordulni a jövő támogatáspolitika szempontjából is. Hozzátette, ezen a területen is előnyt lehet kovácsolni a magyarországi média kapcsolatokból, valamint a tényből, hogy több millió magyarországinak van erdélyi kötődése. Elmondta, ilyen kell legyen egy testvérmegyei kapcsolat, azaz a barátságon túl segíteniük kell egymás tevékenységét üzleti kapcsolatok létrehozásával. A helyi termelők támogatásával kapcsolatosan kifejtette, a megyei tanács igyekezett hozzájárulni felszereltségükhöz, továbbá kiderült, a magyar kormány is nagy összeget fog beruházni gazdaságfejlesztésre Erdélyben is, ehhez több javaslatot is letett a megyei tanács köztük megemlítve a kistremelők fejlesztését.

Az eseményen Becze István megyei tanácsos elmondta, az elmúlt években igyekeztek minden lehetőséget kihasználni a helyi termelők megerősítésére. Hozzátette, sok kistermelő van a megyében, amelyek szövetségbe való tömörülését támogatták, hiszen ezek is hozzájárulnak ahhoz a képhez, amely arról szól hogyan teljesít a megye.

A helyszínen készült felvétel elérhető a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1369491639764882/. Az eseményről fényképeket a https://www.facebook.com/pg/szekelytermek.ro/photos/?tab=album&album_id=1667128133359787, valamint a http://www.dermandar.com/p/eduWRR oldalon tekinthetnek meg.

Csíkszereda, 2017. szeptember 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.