fbpx

Székelyföld méhésznagyhatalom

A hétvégi hagyományos csíkszeredai őszi vásár alkalmával szervezte meg a Csíkszéki Mézfesztivált a Romániai Méhész Egyesület Hargita megyei szervezete, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének támogatásával. A rendezvény a vásár mindkét napján tartott, a lakosság pénteken és  szombaton egyaránt ismerkedhetett a méztermékekkel, továbbá a mézlovagok felvonulását is végignézhette a Szabadság téren. A második napon a téren felállított színpadon óvodások és néptáncegyüttesek előadását követhették figyelemmel az érdeklődők, valamint iskolások, óvodások rajzaiból nyílt kiállítás.

A támogató megyei tanács nevében Borboly Csaba elnök köszöntötte a résztvevőket. Kijelentette, hogy Székelyföld a méhészet terén nagyhatalom, az itteni méhészek híresek, és a székelyföldi, a Hargita megyei méz megtalálható nagyon sok üzletlánc polcain, sőt olyan helyeken is felszolgálják, amelyekről nem is hinnénk, hogy oda itteni termék eljuthat.

– Örülök, hogy az őszi vásárral egy időben rendezték meg a mézfesztivált, mert a legtöbb helyi méz biominősítésű, ezek közül sok megkapta a Székely termék védjegyet, és a többi termelőnek jó példa lehet az, ahogyan méhészeink dolgoznak, tudatosan építkeznek, képezik magukat – mondta a megyeelnök gratulálva a szervezőknek. Külön köszöntötte a Zala testvérmegyéből érkezett vendégeket, s arra biztatta a vásárlókat, hogy minél gyakrabban vásároljanak mézet.

Csíkszereda, 2013. október 13.

 804 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás