fbpx

Székelyföldi értékek a Romexpón

Székelyföld közkedvelt turisztikai célpont a bukaresti kirándulni vágyók számára. A február 16–19. között megszervezett nemzetközi turisztikai vásáron, a Romexpón Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületeinek kínálata még inkább a térségünkbe csábította az érdeklődőket.

Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója elmondta, ebben az évben megújult arculattal vettek részt az Országos Turisztikai Vásáron. „Életet, dinamizmust, sokszínűséget vittünk a székelyföldi standdal a vásárra. Nemcsak szórólappal reklámoztuk térségünket, hanem minden napra beterveztünk egy-egy hagyományos interaktív tevékenységet, ahol a látogatók gyógyvizet kóstolhattak, mézeskalácsot díszíthettek, és a bútorfestést is kipróbálhatták. Ezekkel, illetve a kézműveseink, valamint a pantomim Pufi színház bevonásával megnöveltük az érdeklődést a Székelyföld stand iránt. Az odalátogatók elmondása szerint már többen jártak Székelyföldön, ahol nagyon jól érezték magukat, és bármikor szívesen visszatérnek. A vásár során a legnagyobb kereslet a húsvéti ajánlatok iránt volt, erre az alkalomra több ilyen turisztikai csomagot is összeállítottunk, legyen az gyógyturizmus, nemesi- vagy aktív turizmus vagy egyszerűen üdülési kínálat az év bármelyik periódusában” – fogalmazott az igazgató.

A Székelyföld stand Hargita megyei részénél a többnapos programokat kínálták az érdeklődőknek, ezek a csomagok több, a megyében található helyszínt és eseményt is érintenek. A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, Mezey Zsolt tapasztalatai szerint a korábbi évekhez képest sokkal többen látogattak a standhoz, kíváncsibbak voltak az emberek, hosszabb beszélgetést igényeltek a megye turisztikai látványosságairól, hagyományairól, valamint voltak olyanok is, akik korábbi pozitív tapasztalataik miatt szívesen visszatérnének, és további lehetőségeket kerestek.

Egyre érdekesebb lesz Székelyföld mint turisztikai desztináció. A Hargita megyei standhoz látogatók többsége a nyári programokat kereste, és a szálláslehetőségek mellett az iránt érdeklődtek, hogy milyen programokon tudnak részt venni, tehát ha többnapos tartalmas csomagokat tudunk ajánlani a turistáknak, akkor többen és szívesebben látogatnak megyénkbe. Kevesen keresték az extrémsportokkal kapcsolatos tevékenységeket, inkább a relaxációs hétvégéket keresték, a vízközeli élményeket, mivel tudják, hogy sok itt a borvízforrás, jó a levegő, valamint az itteni gasztronómiáról is kérdeztek” – osztotta meg a Romexpón szerzett tapasztalatait Mezey Zsolt.

Orbán Dénes Albert, a Szovátai Turisztikai Információs Központ irodavezetője kiemelte: „Idén először Maros megye is részt vett a februári Országos Turisztikai Vásáron, kiegészítve ezzel a Székelyföld standot, amely figyelemfelkeltő arculattal, programokkal és ajánlatokkal képviselte a térséget a rendezvényen. Bár Maros megyének is vannak turisztikai látványosságai, és Szováta városa kiemelkedő látogatottságnak örvend Székelyföldön belül, fontosnak tartjuk az egységes brand és kommunikáció használatát.”

Az idei Romexpó is bizonyítéka annak, hogy a külföldi országok csábító turisztikai csomagjai, ajánlatai mellett a belföldi turisták nagy százalékban választják Románia és ezen belül a Székelyföld nyújtotta pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket.

Bukarest, 2017. február 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.