fbpx

Széles körben népszerűsítették a Székely termékeket

Az elmúlt időszakban több rangos hazai és magyarországi rendezvényen képviseltette magát a Székely termék mozgalom, mely védjegy tulajdonosa Hargita Megye Tanácsa. Az eseményeken való részvételről a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség gondoskodott.

Székely termékek a XIII. Túrós Puliszka Fesztiválon

A Székely termékek színes kínálatával voltak jelen augusztus 24-26. között a Hargita megyei termelők a három napig tartó XIII. Túrós Puliszka Fesztiválon, Hidegségen.

A hidegségi Fatányéros panziónál XIII. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége gondoskodott a 10 Székely termék védjegy alá tartozó termelő népszerűsítéséről. A kiállított termékek között megtalálhatóak voltak a sajtok, méz, lekvárok, szörpök, kézműves termékek, kerámia, fafaragás, ékszerek, táskák színes választéka.

A vásár mellett pénteken, augusztus 24-én délelőtt Székely termék népszerűsítő konferenciát rendeztek az érdeklődőknek. A konferencián Tánczos Barna szenátor, a Közös Agrárpolitika 2021-utáni intézkedésekről, Becze István megyei tanácsos a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyeztető Fórumáról, Cilip Árpád, a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség igazgatója, a Székely termékek minőségéről, lehetőségeiről, Demeter László biológus, a Pogány Havas Kistérségi Társulás munkatársa, a Gyimesvölgye természeti értékeiről, Dr. Miklós Levente állatorvos a Hegyvidéki Gazdálkodásról és Tankó Péter igazgató a Tatros tejfeldolgozó és értékesítési Szövetkezetről tájékoztatta az érdeklődőket.

Kolozsvári Magyar Napok

Idén 9. alkalommal rendezték meg a Kolozsvári Magyar Napokat augusztus 19-26. között, ahol rengeteg program várta az érdeklődőket. Az eseményen részt vettek a Hargita megyei termelők is, Szántó József, Bálint István, Szőcs Levente, Bartalis Rozália és Sándor Huba.

Kecskeméti „Hírös” Hetek

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség is részt vett a Bács-Kiskun megye által szervezett Kecskeméti „Hírös” Fesztiválon, amely augusztus 19-27. között került megrendezésre. A meghívott kiállítók nap mint nap kulturális és kézműves bemutatókkal, friss, helyben előállított finomságokkal várták az érdeklődőket. Hargita megye megmutatta székely értékeit, kincseit. Az eseményen a Hargita megyei termelők közül részt vett Szőcs Levente mézzel és Bálint István szörpökkel.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a termelőket dicsérve kiemelte, hogy az elmúlt évek során közösen sikerült a Székely termék mozgalmat kibővíteni, ami ma már egészséges és hagyományos módon készült termékeket nyújt a vásárlóknak és ismerik az országhatáron kívül, szerte a nagyvilágban is.

Csíkszereda, 2018. augusztus 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.