fbpx

Szeptember elejére fejezik be a Kászon községen áthaladó megyei útszakasz javítási munkálatait

A Kászon községen áthaladó megyei útszakasz mentén több ponton is javítják az esőzések miatt keletkezett úthibákat. Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, Szabó Barna megyemenedzser valamint András Zoltán polgármester a helyszínre látogattak augusztus 18-án, csütörtökön, hogy megtekintsék a javítási munkálatok utolsó fázisát. Mivel a kivitelezést meghosszabbították tizenöt nappal így a munkálatok befejezésére szeptember 3-a a határidő.

– Kászonban az elmúlt években több helyen is megszakadozott a megyei út az esőzések miatt, a hibák kijavítása több éve várat magára, mivel a bürokrácia okozta nehézségek adódtak. Továbbá hol a munkálatfelügyelő, hol a kivitelező, hol pedig a tervező miatt csúszott a munkálatok elkezdése. Az elmúlt időszakban erőteljesebben odafigyeltünk erre az útszakaszra, így a munkálatok jelenleg az utolsó fázisban vannak, azaz most helyezik el a biztonság érdekében a szalagkorlátokat. Bízom benne, hogy napokon belül a teljes munkálat rendben lesz úgy Dobolyban, mint Kászonújfalu bejáratánál a másik beszakadásnál – nyilatkozta Borboly Csaba a megtekintés során.

A község polgármestere, András Zoltán szerint is létfontosságú kérdés megoldását jelenti a kászoniaknak az út hibáinak kijavítása.

Csíkszereda, 2016. augusztus 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.