fbpx

Dolgoznak az atyhai úton

Dolgoznak a munkagépek a 136A megyei jelzésű úton a Korond községhez tartozó Atyhában. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke csütörtökön, augusztus 18-án látogatott Atyhába, ahol a megyei tanács munkatársaival, Katona Mihály polgármesterrel, a kivitelező Multipland cég képviselőjével, valamint az atyhai lakosokkal közösen mérték fel a jelenleg zajló munkálatokat. A beruházás során balaszttal, illetve törtkő réteggel elkészítették az utat, ezt követően két réteg aszfalt kerül rá. Emellett megoldják a vízelvezetést, kiássák a sáncok vonalát és kialakítják az átereszeket, ahol szükséges, valamint a kapubejáratokat és a mellékutcákat is feljavítják.

Ugyanakkor szeretnék tovább folytatni a megkezdett beruházást és egészen az országútig rendbe tenni az utat, amint a tervezőtől megérkeznek a szükséges adatok Hargita Megye Tanácsa további közel 5 kilométerre kiírja a közbeszerzést.

A megyeelnök azt követően látogatott Atyhába, hogy a lakosság részéről több aggodalom is megfogalmazódott, amelyekhez a megyei tanács segítségét kérték.

Borboly Csaba megyeelnök elbeszélgetve a lakosokkal elmondta, hogy Atyhában erős faluközösség él, akik együttműködnek, hiszen az otthoni munkához hasonlóan egy út felújítás is felfordulással jár. – Fontos, hogy olyan településeken is, mint Atyhában rendbe tegyük útjainkat, még ha gondokkal jár is, hiszen fiataljaink számára biztosítanunk kell az infrastruktúrát, ellenkező esetben elvándorolnak. Hiszem, hogy a jelenlegi gondokat közösen megtudjuk oldani, mert a tervező amit elrontott azt helyre kell tegyük, azt pedig csak úgy lehet, ha eljövünk ide és szóba állunk a lakosokkal és közösen, helyben keressük a megoldásokat – mondta a megyeelnök, köszönetét fejezve ki Katona Mihály polgármesternek, amiért dolgozik a közösség érdekében. A megyeelnök igéretet tett, hogy nem sokára újra a településre látogat.

Csíkszereda, 2016. augusztus 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.