fbpx

Szeptember elsejétől nyithatnak az éttermek, a színházak és a mozik

Korlátozások mellett, de kinyithatnak az éttermek, kávézók, színházak és mozik, döntött az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság csütörtökön este. A klubok és diszkók továbbra is zárva maradnak.

A 43-as számú határozat értelmében szeptember 1-től kinyithatnak a vendéglők és kávézók belső terei, a szállodákban is, viszont csak azokban a megyékben, amelyekben az elmúlt 14 napban a koronavírussal fertőzöttek száma nem haladta meg ezer lakosra számítva az 1,5-öt. A mozik, színházak, koncerttermek 50 százalékos kapacitással nyithatnak.

A határozat értelmében a teraszok továbbra is 6 és 24 óra között tarthatnak nyitva. Nagyobb lehet viszont azoknak a száma, akik magánrendezvényeken, képzéseken vehetnek részt: zárt terekben legtöbb 50 személy, kültéren pedig maximum 100 személy gyűlhet össze, betartva az Egészségügyi Minisztérium által elfogadott szabályrendszert.

A kültéri előadások, koncertek, fesztiválok és más kulturális események résztvevőinek a száma nem haladhatja meg az 500-at, ülőhelyeket kell számukra biztosítani egymástól legalább két méterre, és továbbra is kötelező a védőmaszk viselése.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.