fbpx

Szilárd Pest megyei együttműködések, faluképvédelem és egyházi programok a pünkösdi ünnepi tanácsülésen

Június 3-án, reggel azonnali tanácsülésen hozott döntéseket Hargita Megye Tanácsának testülete, amelyen tiszteletét tette Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.

Az ülésen útjára indították Hargita Megye Tanácsának Faluképvédelmi programját, amelynek segítségével az intézmény, folytatja tovább az érték és falukép megőrző tevékenységet megyeszerte, építészek bevonásával.

Az egyházegyüttműködési program is szerepelt a napirenden, amely által idén is több tevékenységet támogat Hargita Megye Tanácsa, mindezek központi szereplői a fiatalok.

Vasláb számára támogatást szavazott meg a testület, a jövedelemadó hatszázalékos visszaosztásából. 207 ezer lejt hagytak jóvá, a marosfői járda kibővítésére. Ugyanakkor 120 ezer lejt fogadtak el, a Marosfőt és Vaslábot érintő útszakasz megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére, melyet a 2019-ben bekövetkezett árvíz indokol meg.

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszámolt azon értékmegőrző tevékenységekről, melyet Pest megyével közösen sikerült megvalósítani.

– Pest és Hargita megye testvérkapcsolata 25 évre tekint vissza. Az évek során olyan szoros baráti kapcsolatok alakultak ki, amelyek révén számíthatunk egymásra, tudunk közösen gondolkodni és az elkövetkezőkben bizakodva tekinteni a közös jövőbe – fejtette ki a megyei tanácselnök.

Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette: az év különlegessége, hogy a magyarság legnagyobb szakrális ünnepe, a csíksomlyói pünkösdi búcsú éppen a nemzeti összetartozás napjára esik.

Ugyanakkor mindenki figyelmébe ajánlotta a Pest Megyei Értéktár vándorkiállításának megnyitóját, mely vasárnaptól látható több helyszínen. Az eseményre június 5 -én, Szépvízen kerül sor 12,30 -kor a Székely Határőr Emlékközpont előtti téren.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.