fbpx

Táborozó helyek kialakítása is szerepel az egyházi támogatások között

Előző évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a történelmi egyházakat. Tekintettel arra, hogy az egyház ifjúsági rendezvényeken is aktívan részt vesz és saját kezdeményezései is vannak, ezért a megyei tanács ez irányú tevékenységeket is támogat. Gyermektáborozó helyek építésére vagy felújítására is benyújthatnak pályázatokat az egyházak, hozzájárulva ezzel az egyház közösségépítő tevékenységéhez. A megyei tanács 2001-től támogatja Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. Szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. Út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám,  Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 15. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot vagy letölthetik az alábbi linkről:

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyház támogatásairól Hargita Megye Tanácsa honlapján az éves beszámolók között és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán tanulmányozhatják.

Csíkszereda, 2017 február 2.

 802 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás