fbpx

Táborozó helyek kialakítása is szerepel az egyházi támogatások között

Előző évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a történelmi egyházakat. Tekintettel arra, hogy az egyház ifjúsági rendezvényeken is aktívan részt vesz és saját kezdeményezései is vannak, ezért a megyei tanács ez irányú tevékenységeket is támogat. Gyermektáborozó helyek építésére vagy felújítására is benyújthatnak pályázatokat az egyházak, hozzájárulva ezzel az egyház közösségépítő tevékenységéhez. A megyei tanács 2001-től támogatja Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. Szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. Út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám,  Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 15. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot vagy letölthetik az alábbi linkről:

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyház támogatásairól Hargita Megye Tanácsa honlapján az éves beszámolók között és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán tanulmányozhatják.

Csíkszereda, 2017 február 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.