fbpx

Tájékoztató a Fun FM rádió reggeli műsorában (2020. március 17., kedd)

Ma reggel a Fun FM rádió reggeli műsorában tájékoztattuk a lakosságot az intézkedésekről Ráduly Róbert Kálmán polgármesterrel együtt. Az adást a következő témával hirdették meg: „Hétfőtől 30 napra szükségállapotot rendelt el a koronavírus terjedése miatt az államfő Romániában. Mivel jár ez, és miben befolyásolja a mindennapi életünket?”

Elhangzott:

Az  élelmiszer-ellátás szempontjábóll fontos döntés: a viszonylag zárt élelmiszerpiacot nyílt térre, a megyeháza oszlopcsarnokába költöztették hétfőtől – itt árulhat a bérleti szerződésben álló hét kereskedő –, a Harmopan Rt. jóvoltából pedig rövidesen mozgójárművekből árulják majd a friss péktermékeket.

Hargita megyében jelenleg 20 személy van otthoni vesztegzárban, 150 helyet alakítottak ki a megyében a kijelölt karaténhelyeken.

Hargita Megye Tanácsa 50 fős kommunikációs munkacsoportot hozott létre a lakosság kellő tájékoztatása érdekében.

Aki kint van, maradjon otthon! Arról is beszéltünk az adásban, hogy a külföldön dolgozók, ha tehetik, maradjanak egyelőre ott, ne veszélyeztessék az itthon lévő családtagjaikat, közösségüket.

Júliustól gazdaságélénkítő munkacsoportot hozunk létre, túl kell lépnünk ezen a válságos időszakon. Ráduly Róbert Kálmán polgármesterrel megállapítottuk: csak saját magunkra számíthatunk, felértékelődik a közösség szerepe az egyéni érdekekkel szemben.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.